DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Berlīnē tiekas ar Vācijas Federālo kancleri Angelu Merkeli

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 2019. gada 22. februārī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis valsts vizītes Vācijas Federatīvajā Republikā (turpmāk – Vācijā) laikā tikās ar Vācijas Federālo kancleri Angelu Merkeli.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka aktīvā augsta līmeņa vizīšu apmaiņa Latvijas un Vācijas starpā ir skaidrs apliecinājums mūsu kopīgajām vērtībām, mērķiem un ideāliem. “Mūs saista aktīvs politiskais dialogs un konstruktīva praktiskā sadarbība gan divpusēji, gan daudzpusējos formātos, tostarp Eiropas Savienībā un NATO,” norādīja Raimonds Vējonis.

“Jau šobrīd Latvijas un Vācijas ekonomiskās attiecības raksturo pieaugoša tirdzniecības intensitāte. Vienlaikus esam gatavi jaunu sadarbības virzienu attīstībai, ko apliecina arī plašā Latvijas biznesa delegācija, kas man pievienosies Hamburgā,” atzīmēja Valsts prezidents.

Valsts prezidents atzina, ka Latvija saredz potenciālu attīstīt ciešāku sadarbību digitālajā un zinātnes jomā, kā arī transporta un loģistikas sektorā. Vienlaikus ir būtiski turpināt lielisko sadarbību tūrisma jomā un studentu piesaistē. Raimonds Vējonis atzīmēja, ka Latvija vēlas redzēt Vāciju kā sadarbības partneri, lai radītu sinerģiju starp zinātniskās pētniecības iestādēm, izglītības iestādēm un organizācijām.

Tāpat tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar aktuālo Eiropas Savienības (turpmāk – ES) dienaskārtību, tai skaitā, BREXIT, gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas un eirozonas stiprināšanu.

Savukārt jautājumā par ES daudzgadu budžetu Valsts prezidents atzīmēja, ka dzīves līmeņa izlīdzināšanai ES ir jābūt visaptverošai ES daudzgadu budžeta prioritātei arī pēc 2020. gada. “Latvijai nav pieņemami samazinājumi Kohēzijas politikā, kas ir lielāki par vidējiem un divreiz lielāki par Brexit radīto iztrūkumu”, uzsvēra Raimonds Vējonis.

Tikšanās laikā Vācijas Federālā Kanclere Angela Merkele uzsvēra, ka Vācija izprot nepieciešamību izlīdzināt valstu un reģionu atšķirības ES. “Esam saskārušies ar reģionālās attīstības jautājumiem Austrumvācijā un, balstoties uz šo pieredzi, meklēsim atbilstošu pieeju arī ES daudzgada budžeta sarunās,” norādīja A.Merkele.

Valsts prezidenta valsts vizīte Vācijā norisinās no 21. februāra līdz 25. februārim. Tās laikā Valsts prezidents 21. februārī tikās ar Vācijas federālo prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Savukārt turpinoties valsts vizītei, piektdien notiks tikšanās ar Bundestāga prezidentu Volfgangu Šoibli. Piektdienas vakarā Valsts prezidents goda viesa statusā piedalīsies Hamburgas pilsētas rīkotajās Mateja dienas vakariņās (Matthiae-Mahlzeit). Svinīgo vakariņu laikā Valsts prezidents uzrunās ievērojamus Vācijas valsts un pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, kā arī kultūras un zinātnes darbiniekus.

Plašāk par valsts vizītes norisi Vācijā https://ej.uz/u5c2 un https://ej.uz/3t9e

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI