DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Dārzkopji diskutēs par nozares aktualitātēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 1. martā no 09.00 līdz 17.00, Bulduru Dārzkopības vidusskolā notiks ikgadējā Dārzkopības konference, kurā tiks izvērtēts paveiktais un pārrunātas aktualitātes lauksaimniecībā, augļkopībā, dārzeņkopībā un stādu audzēšanā.

Konferencē piedalīsies Zemkopības ministrijas vadība un tās speciālisti, lai ziņotu par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē, tai skaitā dārzkopības sektorā un kopā ar Latvijas dārzkopjiem pārrunātu plānotās aktivitātes skolas auglis programmā, samazinātā PVN ieguvumus un nepieciešamos sagatavošanas pasākumus ES jaunajam plānošanas periodam tuvojoties, kā arī atbildētu uz aktuālajiem ar nozari saistītajiem jautājumiem.

Šogad konferences īpašie viesi būs Igaunijas Lauksaimniecības ministrijas un dārzkopības nozaru asociāciju pārstāvji, kas ziņos par aktuālo situāciju un attīstības tendencēm dārzkopības sektorā.

Par nozares saistošajām aktivitātēm ziņos arī Lauku atbalsta un Valsts augu aizsardzības dienestu, Nozaru ekspertu padomes un citu valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Diskusiju laikā tiks pārrunātas, tādas aktualitātes, kas ir saistošas visiem dārzkopjiem – tiešmaksājumi, platību un saistītie maksājumi, Lauku attīstības programma, Projekta “Sadarbība” aktivitātes, kontroles pasākumi, uzlabotā elektroniskā pieteikšanās un ziņošanas sistēma, jaunumi augu veselības un augu aizsardzības jautājumos kā arī citi ne mazāk svarīgi jautājumi.

Konferences nozares pārstāvji piedalīsies atsevišķās - augļkopju, stādaudzētāju un dārzeņkopības sekcijās, lai iepazītos ar nozaru specifiskajām aktualitātēm, un jau detalizētāk uzklausītu ekspertus un iezīmētu tālāko darbību scenāriju nozares problēmu risināšanai.

Konferenci rīko Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) dalīborganizācijas – Latvijas Augļkopju asociācija, Stādu audzētāju biedrība, biedrība “Latvijas Dārznieks” un Bulduru Dārzkopības skolas attīstības biedrība.        

Vairāk informācijas par konferences norisi pieejama asociāciju mājas lapās www.laas.lv, www.stadi.lv un www.darzkopibaskonference.lv  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI