DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies pirmajā Eiropas Savienības un Arābu valstu līgas samitā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 24. un 25. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pārstāvēs Latviju pirmajā Eiropas Savienības (ES) un Arābu valstu līgas samitā Šarm eš Šeihā, Ēģiptē.   

Sanāksmes gaitā plānots apspriest ES un Arābu valstu līgas stratēģiskās attiecības, kā arī sadarbības iespējas kopīgo izaicinājumu pārvarēšanā, tostarp nelegālās migrācijas, radikalizācijas un ekstrēmisma, klimata pārmaiņu seku apkarošanā, kultūras mantojuma un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, sociāli mazāk aizsargāto grupu tiesību nodrošināšanā, kā arī ūdens resursu efektīvā izmantošanā. Tāpat tiks pārrunātas Tuvo Austrumu reģiona aktualitātes.

Arābu valstu līga apvieno 22 pasaules valstis Ziemeļāfrikā, Austrumāfrikā un Tuvajos Austrumos. Sanāksmē piedalīsies 28 Eiropas un 22 arābu valstu ministri, valstu un valdību vadītāji.   

Samita laikā ir paredzētas E. Rinkēviča tikšanās ar Jordānijas ārlietu ministru Aimanu Alsafādī (Ayman Al Safadi) un Saūda Arābijas ārlietu ministru Ibrāhīmu Binabdulazīzu Alasāfu (Ibrahim bin Abdulaziz Al-Assaf).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI