DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD: Vakardien dzēsti pirmie seši kūlas ugunsgrēki šogad

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.februāra plkst. 6.30 līdz 22.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu un deviņus uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji reģistrēja pirmos sešus kūlas ugunsgrēkos šogad. Šā gada pirmais kūlas ugunsgrēks dzēsts Ugālē, kur pērnā zāle dega pushektāra platībā un, iespējams, kūla aizdegusies no nepieskatīta ugunskura. Dienas ietvaros tika dzēsti arī kūlas ugunsgrēki Liepājā, kur 100m2 platībā dega kūla un zari, Jēkabpilī, kur kūla dega 0,1 hektāra platībā, Lielvārdes novadā, kur kūla dega 50m2 platībā, Daugavpilī, kur pērnās zāles ugunsgrēks izpletās 0,3 hektāru platībā un Kuldīgā, kur kūla dega 10m2 platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, elektrības vadi, ārdurvis, žogs, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, kūts un siens, divas neapsaimniekotas ēkas, divas dzīvojamās mājas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI