DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ENAP palīdz Vācijai naudas atmazgātāju lietas izmeklēšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vācijas tiesībsargājošās iestādes nākušas klajā ar paziņojumu par veiksmīgi noslēgušos naudas atmazgāšanas lietas izmeklēšanu, kā rezultātā Vācijā par noziedzīgi iegūtiem atzīti vairāk nekā 40 miljoni eiro un konfiscēti vairāki īpašumi Vācijā, bet Latvijā arestēts viens miljons eiro, kas šajā lietā atzīts par noziedzīgi iegūtu.

“Tā dēvētā “Krievijas mazgātavas” lieta ir spilgts piemērs starptautiskās sadarbības efektivitātei, izmeklējot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanas noziegumus. Šāda veida noziegumiem nepastāv valstu robežas un līdz ar to veiksmīga un efektīva izmeklēšana iespējama tikai sadarbojoties un strādājot kopā. Tas nozīmē augsti uzticamu un profesionālu attieksmi starptautiskā sadarbībā, kur citas valsts tiesiskās palīdzības lūgumi izpildāmi visaugstākajā līmenī, pretī saņemot tieši tādu pašu profesionālu attieksmi un rezultātu,” atzīst ENAP priekšnieks Pēteris Bauska.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) saistībā ar A/S “Trasta komercbanku” 2015.gadā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. ENAP izmeklēšanā iegūtā informācija un pierādījumi, bija ļoti noderīgi arī Vācijas tiesībaizsardzības institūcijām, kas izmeklēja starptautisku naudas atmazgāšanas noziedzīgu grupējumu.

Latvijas policija saņēma vairākus tiesiskās palīdzības lūgumus no Vācijas tiesībsargājošajām institūcijām, kas bija saistīti ar iespējamu naudas atmazgāšanas noziegumu izmeklēšanu saistībā ar A/S “Trasta komercbanka”. ENAP, izpildīja vairākus tiesiskās palīdzības lūgumus no Vācijas, divu gadu laikā Latvijā veicot virkni izmeklēšanas darbību – gan kratīšanas, gan arī citas izmeklēšanas darbības un pratināšanas.

Vācijas tiesībsargājošo iestāžu paziņojums lasāms šeit: https://www.justiz.bayern.de/gerichte-und-behoerden/staatsanwaltschaft/muenchen-1/presse/2019/12.php

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI