DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novada vadība plāno tikties ar izglītības un zinātnes ministri Šuplinsku

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sarunā plānots noskaidrot ministrijas viedokli par mazo skolu saglabāšanu laukos un iespējamajām izmaiņām pedagogu darba samaksā, kas varētu būtiski ietekmēt pašvaldības lēmumu pieņemšanu izglītības iestāžu tīkla jautājumā. Kā zināms, aizvadītā gada rudenī ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa rīkojumu izveidotā izglītības tīkla darba grupa nāca klajā ar ziņojumu par secinājumiem un priekšlikumiem attiecībā uz iespējamām izmaiņām novada izglītības iestāžu tīklā.

Pēc darba grupas ziņojuma publiskošanas pašvaldība saņēma vēstules no vairāku izglītības iestāžu skolēnu vecākiem ar priekšlikumiem darba grupai par izglītības iestāžu tīklu novadā. Esam iepazinušies ar šiem priekšlikumiem, taču jautājumu par tālāku Alūksnes novada skolu tīklu tālāk virzīsim tikai pēc sarunas ar izglītības un zinātnes ministri. Laikā pēc darba grupas ziņojuma publiskošanas kopā ar pagastu pārvaldēm esam precizējuši novada teritorijā faktiski dzīvojošo izglītojamo skaitu, kā arī esam sākuši novērtēt izglītības iestāžu infrastruktūras sakārtošanai nepieciešamo izmaksu apmēru, - norāda Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks, Sociālās, izglītības un kultūras komitejas vadītājs Aivars Fomins.

Tāpat sarunu lokā ar Izglītības un zinātnes ministriju būs jautājumi par kritisko situāciju sporta būvju jomā Alūksnē un steidzamu nepieciešamību izbūvēt izglītības un sporta centru sporta izglītības nodrošināšanai, kā arī par administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz izglītības iestāžu tīklu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI