DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsāk valsts vizīti Vācijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2019. gada 21. februārī Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsāk valsts vizīti Vācijas Federatīvajā Republikā (turpmāk – Vācijā), kas ilgs līdz 25.februārim. Valsts prezidentu valsts vizītē Vācijā pavadīs Iveta Vējones kundze. Valsts vizītes Vācijā mērķis ir stiprināt valstu politisko, ekonomisko un kultūras sadarbību, kā veicināt kopīgā vēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

Valsts vizīte ceturtdien aizsāksies ar svinīgo sagaidīšanas ceremoniju Vācijas federālā prezidenta rezidencē Berlīnē, kam sekos Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Vācijas federālā prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera divpusējā tikšanās un abu valstu delegāciju tikšanās.

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze noliks vainagu kara upuru piemiņas memoriālā “Neue Wache”. Savukārt dienas noslēgumā notiks Vācijas federālā prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera un Elkes Bīdenbenderes kundzes rīkotas valsts vakariņas par godu Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes valsts vizītei Vācijas Federatīvajā Republikā.

Turpinot valsts vizīti Vācijā, piektdien, 2019. gada 22. februārī, Valsts prezidents tiksies ar Vācijas federālo kancleri Angelu Merkeli, kā arī Bundestāga prezidentu Volfgangu Šoibli. Tāpat Berlīnē paredzēts Berlīnes mūra piemiņas vietas apmeklējums.

Piektdienas vakarā Valsts prezidents goda viesa statusā piedalīsies Hamburgas pilsētas rīkotajās Mateja dienas vakariņās (Matthiae-Mahlzeit). Svinīgo vakariņu laikā Valsts prezidents uzrunās ievērojamus Vācijas valsts un pašvaldību pārstāvjus, uzņēmējus, kā arī kultūras un zinātnes darbiniekus. Mateja dienas vakariņas notiek reizi gadā jau kopš 1356. gada.

Sestdien, 23. februārī, Raimonds Vējonis apmeklēs arī Līneburgas pilsētu, kur atklās diskusiju par vācbaltiešu vēsturisko lomu Latvijā. Savukārt svētdien, 24. februārī, Hamburgā Valsts prezidentam un Ivetai Vējones kundzei paredzēta tikšanās ar latviešu diasporas pārstāvjiem un Hamburgā studējošiem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kadetiem, kā arī notiks Valsts prezidenta un Ivetas Vējones kundzes atbildes vakariņas par godu Vācijas federālajam prezidentam. Dienas izskaņā Valsts prezidents un Iveta Vējones kundze Elbas Filharmonijā piedalīsies Latvijas simtgadei veltīta Pētera Vaska darba pirmatskaņojuma koncertā ērģēlnieces Ivetas Apkalnas un Valsts akadēmiskā kora “Latvija” izpildījumā.

Vizītes noslēgumā Hamburgā Valsts prezidentam pievienosies plaša Latvijas uzņēmēju delegācija. Hamburgas tirdzniecības kameras telpās Raimonds Vējonis atklās Latvijas Investīciju attīstības aģentūras un Vācijas Tirdzniecības kameras rīkoto uzņēmēju semināru, piedalīsies darba pusdienās ar Hamburgas pilsētas vadību un uzņēmējiem. Dienas izskaņā Valsts prezidents atklās Latvijas simtgadei veltītu izstādi “Latvijas gadsimts”.

Valsts vizītes laikā Ivetai Vējones kundzei plānota arī atsevišķa programma. Tās laikā ceturtdien Berlīnē Iveta Vējones kundze kopā ar Elki Bīdenbenderes kundzi apmeklēs  SOS bērnu un jauniešu nodarbinātības iestādi. Savukārt pirmdien, 25. februārī, Hamburgā Iveta Vējones kundze apmeklēs vairākas izglītības iestādes bērniem ar īpašām vajadzībām – Alsterdorfas evaņģēliskā fonda bērnudārzu un Ērika Kestnera skolu, kur paredzētas tikšanās ar bērniem un pedagogiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI