DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas prezidentūra Baltijas jūras valstu padomē rīko Vecāko amatpersonu komitejas ceturto sanāksmi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 19. februārī Ārlietu ministrijā norisinājās Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) Vecāko amatpersonu komitejas (VAK) ceturtā sanāksme Latvijas prezidentūras vadībā. VAK uzrauga un koordinē BJVP sadarbības formāta darbu, izvērtē un sniedz priekšlikumus ekspertu darba grupu aktivitātēm. VAK darbā piedalās organizācijas dalībvalstu nozīmēti Ārlietu ministriju pārstāvji un BJVP sekretariāta vadība. 

BJVP VAK priekšsēdētājs, speciālo uzdevumu vēstnieks Juris Bone vadīja diskusiju par BJVP reformu plānu, VAK pārstāvjiem pārrunājot BJVP politiskā dialoga nākotni kontekstā ar BJVP Vīzijas grupas ziņojumu “Vision for the Baltic Sea Region beyond 2020” un tā rekomendācijām. Darbs pie BJVP reformu plāna tiks turpināts arī nākamajās VAK sanāksmēs Latvijas prezidentūrā BJVP, veltot uzmanību BJVP praktiskās sadarbības nākotnes perspektīvām. 

VAK dalībnieki apsprieda gatavošanos augsta līmeņa pasākumiem, kas Latvijas prezidentūras laikā drīzumā norisināsies Rīgā. 21. un 22. februārī notiks starptautiska konference “Cilvēku tirdzniecība – noziegums ar pārāk maz notiesājošiem spriedumiem un pārāk daudz upuriem”. Konferences mērķis ir pilnveidot izpratni Baltijas jūras reģionā par cilvēku tirdzniecības upuru tiesībām, stiprināt izmeklēšanu un kriminālvajāšanu, sekmēt cilvēku tirdzniecības lietu efektīvāku izskatīšanu reģiona tiesās. Savukārt 22. un 23. februārī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Dabas mājā norisināsies BJVP zinātnes dienas pasākumi, BJVP dalībvalstu par zinātni atbildīgo ministriju pārstāvju augsta līmeņa tikšanās, kā arī projekta “Baltijas zinātnes tīkls” noslēdzošā konference. Dalībnieki spriedīs par sadarbības stiprināšanas un Baltijas jūras reģiona atpazīstamības veicināšanas iespējām zinātnē, pētniecībā un inovāciju jomā.

Pārskatu par ES Ziemeļu dimensijas politikas konceptu sniedza Eiropas Ārējās darbības dienesta pārstāvis Āreti Sītonens (Aaretti Siitonen). Diskusijas dalībnieki apmainījās viedokļiem par kopīgiem saskarsmes punktiem, sinerģiju, kā arī nepieciešamību izvairīties no pārklāšanās ar citiem reģionā esošajiem sadarbības formātiem.

Informācijai

BJVP VAK sanāksmju organizēšanu un darba kārtības izstrādi uzņemas prezidējošā BJVP dalībvalsts. Latvijas prezidentūra līdz šim ir noorganizējusi četras VAK sanāksmes. Līdz prezidentūras noslēgumam plānots sarīkot vēl divas.Latvijas prezidentūra BJVP ilgs līdz 2019. gada 30. jūnijam un tālāk tiks nodota Dānijai. Latvijas prezidentūras galvenās prioritātes ir sabiedrības drošība un integritāte; reģiona ilgtspēja, teritoriālā attīstība, klimata pārmaiņas; kā arī kultūras mantojuma saglabāšana un digitalizācija. Kopš BVJP dibināšanas 1992. gadā šī ir trešā Latvijas prezidentūra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI