DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP tiksies ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu un VARAM ministru Juri Pūci

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20.februārī plkst.12:00, Zemkopības ministrijas 23.stāva zālē notiks ikmēneša Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce.

Uz sapulci esam aicinājuši zemkopības ministru Kasparu Gerhardu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru (VARAM) Juri Pūci, lai diskutētu par aktualitātēm lauksaimniecībā un reģionu attīstībā un saņemtu atbildes uz lauksaimniekiem aktuāliem jautājumiem.

Edgars Treibergs, LOSP valdes priekšsēdētājs: “Apkopojot lauksaimnieku jautājumus, jāsecina, ka lielākais satraukums ir par pārejas posma valsts atbalsta finansējuma nodrošinājumu līdz Eiropas Komisijas noteiktajam līmenim – 2019.gadā papildus 11,2 milj. eiro un 2020.gadā – 28,3 milj. eiro, lai mūsu lauksaimnieki spētu strādāt vienlīdzīgas konkurences apstākļos. Tāpat aktualizēsim jautājumu par valsts nozīmes meliorācijas sistēmas uzturēšanu, kā arī pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu svaigai gaļai, zivīm, olām un pienam. Savukārt ar VARAM ministru diskutēsim par obligātās iepirkumu komponentes, atjaunojamo energoresursu tālākajiem mehānismiem, neradot finansiālu slogu ne tikai lauksaimniekiem, bet jebkurai mājsaimniecībai. Tāpat noskaidrosim VARAM nostāju par pašvaldību motivēšanu savai teritorijai piesaistīt un noturēt privāto biznesu, kā arī par darbaspēka nodokļiem un trešo valstu darbaspēka atalgojuma sistēmu, ņemot vērā darbaspēka problēmas reģionos.”

Sanāksmē piedalīsies arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Finanšu ministrijas speciālisti, kuri informēs lauksaimniekus par 5% PVN nomaksu un 2018.gada bilanci, kā arī par PVN rezultātiem svaigai gaļai, pienam, olām un maizei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI