DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domes komiteja spriedīs par atalgojuma palielināšanu sociālās jomas darbiniekiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja otrdien, 19. februārī, sāks vērtēt priekšlikumus šā gada budžetam, tostarp arī ierosinājumu paaugstināt atalgojumu sociālās jomas darbiniekiem.

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle uzsver, ka akūti nepieciešams paaugstināt atalgojumu sociālajā jomā strādājošajiem. “Šajā jomā atalgojums ir nesamērīgi zems un likumsakarīgi, ka trūkst darbinieku. Papildu līdzekļus plānojam piešķirt tieši sociālajiem darbiniekiem un sociālajiem aprūpētājiem, kas ikdienā strādā ar cilvēkiem,” akcentē komitejas priekšsēdētāja.

Komitejas sēdē arī lems par būtisku Bāriņtiesas darbinieku darba samaksas paaugstināšanu, papildu līdzekļu piešķiršanu iedzīvotāju aprūpei dzīvesvietā, invalīdu transporta pakalpojumam, invalīdu pacēlāju ierīkošanai un remontam, veselības polisēm darbiniekiem, kuri pakļauti reālam dzīvības vai veselības apdraudējumam, kā arī citām budžeta pozīcijām.

Priekšlikumus budžetam pēc tam vērtēs pašvaldības Budžeta komisija un Finanšu un administrācijas lietu komiteja, bet galīgais lēmums tiks pieņemts domes sēdē, apstiprinot pašvaldības 2019. gada budžetu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI