DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID kriminālvajāšanas uzsākšanai nodod kriminālprocesu par narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde š.g. februārī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu pret 1987.gadā dzimušu Latvijas pilsoni par vairākkārtēju narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos no Nīderlandes. Persona jau iepriekš bijusi sodīta par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes 2018.gadā vienā lietvedībā apvienoja kādu apjomīgu kriminālprocesu ar vēl 3 kriminālprocesiem, kuri visi tika uzsākti par narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos no Nīderlandes.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizdomās turētais vīrietis pasūtīja un arī saņēma psihotropo vielu - MDMA  tabletes, kā saņēmēju norādot savu sievu.  Pasta sūtījumi tika piegādāti ar VAS “Latvijas pasts” starpniecību.

Izmeklēšanas laikā aizdomās turētās personas dzīves vietā un transporta līdzeklī tika veikta kratīšana, kur tika konstatētas MDMA tabletes, amfetamīns un žāvētas halucinogēnās sēnes.

Personai tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Persona jau iepriekš ir bijusi sodīta par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti.

Kriminālprocess pret aizdomās turēto personu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai 2019.gada februārī saskaņā ar Krimināllikuma 1901.panta otrajā daļā un Krimināllikuma 253.panta otrajā daļā  paredzētajām noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm.

VID atgādina, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība, sodot ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, ka tādai neapdomīgai rīcībai kā narkotisko vielu pasūtīšanai un saņemšanai pa pastu, draud nopietnas sekas un nav nekāda pamata vieglprātīgi paļauties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI