DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK aicina uz semināru par biznesa perspektīvām Āfrikas Dienvidu reģiona valstīs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Mašīnbūves un Metālapstrādes uzņēmumu asociāciju (MASOC) projekta SME Aisle ietvaros aicina uz semināru “Latvijas uzņēmumu iespējas Namībijas un citu Āfrikas Dienvidu reģiona valstu tirgos”, kas notiks šā gada 21.februārī, plkst.10:00, Uzņēmēju namā, Kr.Valdemāra ielā 35, Rīgā.

Ņemot vērā to, ka projekta mērķis ir veicināt Baltijas reģiona uzņēmumu eksportu uz Āfrikas Dienvidu reģiona valstīm, seminārā uzsvars tiks likts uz projektā paredzētajām atbalsta iespējām, par ko plašāk runās pārstāvji no LTRK, MASOC, Ekonomikas ministrijas (EM), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), kā arī Namībijas delegācijas dalībnieki no dažādiem uzņēmumiem un organizācijām. Klātesošo vidū būs arī Namībijas Republikas vēstnieks Somijā Bonijs Haufiku (Bonny Haufiku).

Piedalīties seminārā tiek īpaši aicināti projekta SME Aisle atbalstāmo nozaru uzņēmumi, piemēram, kuģubūves, jūrniecības, atjaunojamās enerģijas, automatizācijas, informācijas tehnoloģiju un loģistikas kompānijas, kam būs iespēja gan piedalīties individuālās tikšanās, gan uzdot ekspertiem sev interesējošos jautājumus. Pasākumā klātesošie varēs uzzināt arī par tādām tēmām kā enerģijas ieguve un infrastruktūra, kā arī derīgo izrakteņu ieguves tehnoloģijas, ostu infrastruktūras servisi utt.

“Lai arī šķiet, ka Āfrikas valstis atrodas tālu no mūsu ierastās biznesa vides,  tajās ir plašas perspektīvas eksporta attīstībai. Tieši projektā piedāvātais atbalsts  uzņēmējiem var būt noteicošais, lai sasniegtu jaunas pasaules tirgus daļas, savlaicīgi apzinot to potenciālu un iespējas,” saka LTRK Eiropas Savienības projektu daļas vadītāja Līga Sičeva, piebilstot, ka biznesa izaugsmei ir ļoti būtisks mērķa valstu institūciju atbalsts, ko būs iespējams saņemt jau semināra laikā.

Projekts tiek līdzfinansēts no ES Interreg Centrālās Baltijas programmas un tajā līdz ar LTRK piedalās arī MASOC, Satakuntas Tehnisko Zinātņu Universitāte (Somija) un Tallinas Tehnoloģiju Universitāte.

Plašāka informācija un reģistrācija semināram, rakstot uz e-pastu dainis.racenis@masoc.lv vai zvanot pa tel. 27543457.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI