DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies Eiropas Savienības Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Briselē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 18. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē.

Ārlietu padomē plānota diskusija par Ukrainu, lai pārrunātu reformu procesu, gaidāmās vēlēšanas, drošības situāciju Ukrainas austrumos un Azovas jūras reģionā, kā arī ES iespējamo tālāko atbalstu Ukrainas austrumu reģioniem.

Ministri pārrunās arī notikumu attīstību Venecuēlā, un ES augstā pārstāve ārpolitikas un drošības jautājumos informēs par 7. februārī Urugvajā notikušās Starptautiskās kontaktgrupas Venecuēlas krīzes risināšanai pirmās sanāksmes rezultātiem.

Tāpat sanāksmē plānota diskusija par Sīrijas konflikta aktualitātēm un gatavošanos 3. donoru konferencei par Sīriju, kura notiks Briselē 13. un 14. martā. 

Ministri pārrunās arī politisko situāciju Āfrikas raga valstīs – Džibutijā, Eritrejā, Etiopijā un Somālijā.

Savukārt 19. februārī ārlietu ministrs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kurā dalībvalstu pārstāvji turpinās diskusijas par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam, kā arī pievērsīsies 21.-22. marta Eiropadomes sanāksmes sagatavošanai.

Plānots, ka sanāksmē dalībvalstis atgriezīsies pie jautājumiem par likuma varu Polijā un Ungārijā.  

Tāpat dalībvalstu pārstāvji diskutēs par Eiropas Komisijas 30. janvārī publicēto pārdomu dokumentu “Ceļš uz ilgtspējīgu Eiropu līdz 2030. gadam”, kas atspoguļo ES apņemšanos sasniegt ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus, t.sk. arī Parīzes nolīguma par klimata pārmaiņām kontekstā.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2019. gada pirmajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Rumānija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI