DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

EP deputāti apstiprina noteikumus starppilsētu autobusu pārvadājumu veicināšanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Parlaments ceturtdien apstiprināja savu nostāju gaidāmajās sarunās par noteikumiem, kuru mērķis ir veicināt konkurenci un vienkāršot atļauju piešķiršanas procedūras starppilsētu autobusu pārvadājumos.

“Esam panākuši vienošanos, kuras ietvaros Eiropas Komisijas priekšlikuma gars ir saglabāts un tiek sperti pirmie soļi starppilsētu autobusu tirgus atvēršanai, tajā pašā laikā nodrošinot, ka labi funkcionējoši nacionālie modeļi tiek pasargāti,” sacīja EP ziņotājs Roberts Zīle (ECR/ Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK").

Patiesā vienotajā tirgū autobusu pārvadājumu pakalpojumu sniedzējiem jāvar brīvi nodrošināt savus pakalpojumus, un tie nedrīkst tik pakļauti diskriminācijai vai patvaļīgiem noteikumiem. Tomēr mēs reizē uzstājām, ka dalībvalstu tirgus autobusu pārvadājumiem ir jāatver gudri, lai nodrošinātu, ka šī atvēršana ir saskaņā ar leģitīmām nacionālajām prioritātēm un ka tā nes pienesumu gan pašiem pārvadātājiem, gan arī nodokļu maksātājiem, bet galvenokārt pasažieriem,” viņš piebilda.

EP deputāti atbalstīja priekšlikumus, kas ļautu citas ES valsts pakalpojumu sniedzējiem saņemt atļauju pasažieru pārvadājumu veikšanai, vienlaikus nosakot aizsardzības pasākumus, kam jānovērš sabiedrisko pakalpojumu kvalitātes krišanās.

Lai palielinātu pārskatāmību, jaunie noteikumi saskaņos administratīvās procedūras, kas saistītas ar atļaujas saņemšanu starppilsētu vai starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Nemazināt sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti

Atļauju jaunu pakalpojumu veikšanai varēs atteikt, ja tie apdraudētu sabiedrisko pakalpojumu līgumu ietvaros nodrošinātus pārvadājumus. Šie noteikumi arī neattieksies uz pilsētu un piepilsētu pārvadājumiem.

Atļauja varētu tikt liegta arī gadījumos, kad pārvadātājs pakalpojumus ilgā laika periodā sniegtu zem to normālās izmaksas, tā apdraudot godīgu konkurenci.

Nākamie soļi

Eiropas Parlamenta nostāja tika apstiprināta ar 354 balsīm pret 246, 8 deputātiem atturoties. Par galīgo noteikumu redakciju Eiropas Parlamentam jāvienojas sarunās ar ES Padomi.

Papildu informācija

EP ziņotāja R.Zīles (ECR) video par noteikumiem:

https://www.youtube.com/watch?v=news6TE-h6U&feature=youtu.be

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI