DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesai nodota krimināllieta pret bijušo Slimību profilakses un kontroles centra direktori par personu fiktīvu nodarbināšanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada 12.februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzēta bijusī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktore par personu fiktīvu nodarbināšanu. Tā rezultātā izkrāpti valsts līdzekļi ievērojamā apmērā.

Apsūdzētā persona laika posmā no 2013.gada 5.jūnija līdz 2016.gada 4.februārim fiktīvi nodarbinājusi divas darbinieces. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā, būdama valsts amatpersona, izdarīja tīšas darbības, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja tās izraisījušas smagas sekas. Tāpat viņa personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās izdarīja krāpšanu, kā arī veica apzinātu dienesta dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Saskaņā ar apsūdzību valsts budžetam tikai nodarīti zaudējumi 28 989 eiro apmērā, kā rezultātā izkrāptā atalgojumā izmaksātā summa bija 16 480 eiro.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības divu patstāvīgu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēti Krimināllikuma 177.panta otrajā daļā, izdarīšanā, divu patstāvīgu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēti Krimināllikuma 327.panta otrajā daļā, izdarīšanā, viena noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 318.panta otrajā daļā un viena noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 318.panta trešajā daļā, izdarīšanā.

Savukārt fiktīvi nodarbinātās personas apsūdzētas par krāpšanas izdarīšanu personu grupā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu, kā arī dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI