DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Minhenes drošības konferencē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2019. gada 15. līdz 17. februārim ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies 55. Minhenes drošības konferencē Vācijā, kurā dalībnieki spriedīs par transatlantisko sadarbību, Eiropas Savienības izaicinājumiem, bruņojuma kontroles nākotni un citiem aktuāliem drošības un aizsardzības politikas jautājumiem.

E. Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Ārlietu Padomes (European Council on Foreign Relations) rīkotajā diskusijā par Eiropas suverenitāti. Tāpat konferences laikā ministram paredzētas vairākas divpusējas tikšanās un intervijas plašsaziņas līdzekļiem.

Ikgadējā drošības konference Minhenē ir viens no prominentākajiem šāda veida pasākumiem Eiropā, kas pulcē pasaules valstu līderus, ietekmīgus politiķus un starptautiskās politikas ekspertus. Šogad tajā piedalīsies vairāk nekā 35 valstu un valdību vadītāji, 50 ārlietu un 30 aizsardzības ministri.

Minhenes drošības politikas konference pirmo reizi notika 1963. gadā pēc vācu izdevēja Ēvalda fon Kleista (Ewald von Kleist) iniciatīvas. Konferencē piedalījās ministri, parlamenta deputāti, augsta līmeņa bruņoto spēku pārstāvji, zinātnieki un mediju pārstāvji, lai apmainītos viedokļiem par ārpolitikas un drošības politikas izaicinājumiem Eiropas un Amerikas Savienoto Valstu attiecībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI