DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepāju iepazīšanās vizītē apmeklē Somijas vēstniece Rīta Korpivāra

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijā iepazīšanās vizītē no 13.–14. februārim viesojās Somijas vēstniece Rīta Korpivāra (Riitta Korpivaara), lai tiktos ar Liepājas domes vadību, Liepājas Speciālās zonas pārstāvjiem un iepazītu pilsētu.

Vizītes laikā vēstniece tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, priekšsēdētāja vietnieku attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu, Attīstības pārvaldes vadītāju Mārtiņu Ābolu un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārstāvjiem: Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieku Jāni Lapiņu un Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītāja vietnieku Gunti Beļski. Liepājā kopā ar Somijas vēstnieci viesojās arī vēstnieces vietnieks un padomnieks Marko Pribilla (Marco Pribilla), vēstniecības Informācijas asistente Daina Kļaviņa un Somijas Tirdzniecības Kameras Latvijā vadītājs Arnis Pooks.

Domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis sveica vēstnieci ar ierašanos Liepājā un priecājās par iespēju iepazīstināt vēstniecības pārstāvjus ar aktualitātēm pilsētā. Tikšanās laikā vēstniecības pārstāvjiem tika pastāstīts par pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, ostas, lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm. Domes vadība pastāstīja arī par aktualitātēm pilsētas kultūras un sporta dzīvē, veselības aprūpes jomas pilnveidošanu, kā arī investīciju iespējām Liepājas pilsētā.

Vizītes ietvaros vēstniecības delegācija aplūkoja LSEZ ostas teritoriju, lai iepazītu Liepājas ostas infrastruktūru un speciālās ekonomiskās zonas darbību, viesojās uzņēmuma “UPB” biznesa parkā, kā arī aplūkoja Jēgeru piemiņas vietas un apmeklēja koncertzāli “Lielais dzintars”.

Domes un LSEZ vadība pārrunāja iespējamo sadarbību uzņēmējdarbības sekmēšanā starp Liepāju un Somijas uzņēmējiem. Somijas Tirdzniecības Kameras Latvijā vadītājs Arnis Pooks iepazīstināja ar Tirdzniecības kameras darbību un labprāt piedāvāja palīdzību jaunu biznesa kontaktu dibināšanā. Arī Somijas vēstniece norādīja, ka viena no vēstniecības funkcijām ir sekmēt uzņēmējdarbību starp valstīm, un Liepāja, viņasprāt, ir piemērota vieta uzņēmējdarbībai pilsētas attīstītās infrastruktūras, ostas un lidostas dēļ. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī lidostas infrastruktūras un darbības attīstības jautājumi.

Vizītes pirmajā dienā, 13. februārī, Somijas vēstniecības delegācija piedalījās Tūves Jansones daiļradei veltītas “Muminu” izstādes atklāšanā bērnu bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” un apmeklēja Somu Jēgeru piemiņas dievkalpojumu Sv. Trīsvienības baznīcā. Šajā dienā ar vēstniecības pārstāvjiem tikās priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis un vietnieks attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš. Domes un vēstniecības pārstāvji pārrunāja sadarbības iespējas izglītības jomā.

Kā vizītes noslēgumā norādīja vēstniece Rīta Korpivāra, šī ir viņas pirmā vizīte Liepājā, un viņa ļoti pozitīvi vērtē pirmos iespaidus par pilsētu un daudzpusīgajām iespējām, ko Liepāja nodrošina iedzīvotājiem un viesiem. Vēstniece sagaida produktīvu sadarbību un noteikti pilsētā atgriezīsies vēl.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI