DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Rīgas apgabaltiesa atstāj negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu krimināllietā par smagu miesas bojājumu nodarīšanu mazgadīgajam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 13. februārī Rīgas apgabaltiesa atstāja spēkā Rīgas rajona tiesas spriedumu, kurā persona sodīta ar astoņu gadu un četru mēnešu reālu brīvības atņemšanu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu mazgadīgajam un viņa mātei.

Kā informēja Rīgas Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore, saskaņā ar apsūdzību noziedzīgais nodarījums notika Jūrmalā 2017. gada 7. aprīlī. Apsūdzētais, atrodoties alkohola reibumā, strīda laikā vispirms vairākas reizes iesita ar dūri savai dzīvesbiedrei pa seju. Sievietes četrgadīgais dēls, redzot notiekošo vardarbību, sācis kliegt, kā rezultātā apsūdzētais vispirms viņu aiz drēbēm izkāra pa dzīvokļa logu, bet pēc tam iesvieda istabā, kā rezultātā zēna galva atsitās pret gultas apmali.

Arī pēc tam apsūdzētais vairākas reizes gan sievietei, gan viņas dēlam iesita ar dūrēm un spēra ar kājām, kā rezultātā cietušajiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi. Notikušo pārtrauca Valsts policijas darbinieki, kas ieradās notikuma vietā. Turklāt, pēc tam, kad ieradās Valsts policija, apsūdzētais slepeni vēl paņēma no savas dzīvesbiedres EUR 30.

Persona tika saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 125.panta otrās daļas 2.punkta, 125.panta otrās daļas 8.punkta un 180.panta pirmajā daļas. Rīgas apgabaltiesas atstāja spēkā galīgo sodu astoņus gadus četrus mēnešus un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI