DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policijas ēnotāji piedalās kontrolpirkumu veikšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 13.februārī, ēnu dienā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes ēnām bija iespēja iepazīties ne tikai kinologu darbu, ekspertu darbu, satiksmes uzraudzības rotas darbinieku ikdienu, kriminālpolicijas darbu un speciālo uzdevumu bataljona darbinieku ekipējumu, bet arī piedalīties kontrolpirkumu veikšanā Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Ar vecāku rakstveida piekrišanu skolēni piedalījās profilaktiskā pasākumā ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot enerģijas dzērienus nepilngadīgajām personām. Kopumā no četrām tirdzniecības vietām Grobiņas un Priekules novados pārkāpumi tika konstatēti vienā vietā.

Kādā veikalā Priekules novadā pārdevēja nepilngadīgai personai pārdeva enerģijas dzērienu. Pirms dzēriena pārdošanas, viņa gan pajautājusi jaunietei personu apliecinošu dokumentu, ko jauniete arī uzrādīja. Pasē redzams, ka meitene ir dzimusi 2003.gadā, taču pārdevēja tomēr viņai pārdevusi enerģijas dzērienu. Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem, uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro. Vēlamies arī atgādināt, ka pārdevējiem un veikala vadītājiem ir tiesības pieprasīt personu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis. Aicinām pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Tad, kad grobiņnieki pieteicās ēnot Valsts policijas amatpersonas, viņiem tika dota iespēja piedalīties kontrolpirkumu veikšanā, par ko viņi bija ļoti priecīgi un šo dienu gaidīja ar nepacietību. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kontrolpirkuma veikšanā Valsts policijas vai pašvaldības policijas darbinieks var iesaistīt personu no 15 gadu vecuma, kura brīvprātīgi piekritusi iesaistīties tā veikšanā. Ja arī Tu esi vecumā no 15 – 17 gadiem (ieskaitot) un vēlies piedalīties kontrolpirkumu veikšanā, kā arī ja vecāki piekrīt šim solim, droši nāc uz Valsts policiju un interesējies par iespējām!

Šādas pārbaudes tika rīkotas iepriekš un tiks rīkotas arī turpmāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI