DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsēji glābēji vakardien izglāba piecus cilvēkus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.februāra plkst. 6.30 līdz 14.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 20 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 15.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ziemeļu ielu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas pagraba bija redzami melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabstāvā deg sadzīves priekšmeti 20m2 platībā un ēkā bija izveidojies sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies 10 cilvēki un ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, izglāba trīs cilvēkus. Plkst. 17.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis, maisi ar pelniem un kokmateriāli, sodrēji vienas ēkas dūmvadā, dārza māja.

Plkst. 15.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Piltenes pagastu, kur cilvēks bija ielūzis ledū. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz upes ledus atrodas divi cilvēki, no kuriem viens ir ielūzis, bet otrs atrodas uz ledus. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji abus cilvēkus nogādāja krastā. Šajā gadījumā bez ugunsdzēsēju glābēju palīdzības abi cilvēki netiktu krastā, jo, kamēr viņi vairākas stundas atradās uz ledus, upē pacēlās ūdens līmenis un ledus apkāpās no krasta apmēram 7-9 metrus.

Tā kā šobrīd laikapstākļu ietekmē ledus ir ļoti trausls, VUGD aicina iedzīvotājus uz ledus nekāpt, tādējādi neapdraudēt savu un līdzcilvēku veselību un drošību. Gadījumā, ja redzat, ka cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet 112!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI