DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tapusi virtuāla 360° tūre Jēkabpils apskates objektiem AttractiveFORyou projekta ietvaros

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Interreg V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam “Ilgtspējīgu tūrisma pakalpojumu attīstība un tūrisma infrastruktūras pieejamības uzlabošana” ietvaros 2018.gada vasarā tapusi virtuāla Jēkabpils skaistāko un nozīmīgāko objektu 360° tūre. Tūrē ietvertie objekti ir Krustpils pils Vārtu tornis, ūdens relaksācijas centrs “Citrus SPA”, skats no Jēkabpils tilta, labā krasta aero skats, kreisā krasta aero skats, Jēkabpils Vecpilsēta, Sēļu sēta, skulptūra “Mazais vijolnieks”, Daugavas promenāde, mākslas galerija “MANS’S”, Jēkabpils Sv.Gara pareizticīgo baznīca, Strūves parks, Trešdienas tirgus laukums, Mežaparks un Radžu ūdenskrātuve.

Virtuālā tūre tapusi, lai piesaistītu potenciālos Jēkabpils apmeklētājus gan no tuvākām, gan tālākām vietām. Tūre ir lieliska iespēja iepazīt sev interesējošus objektus ar informatīvu aprakstu virtuāli, lai pēc tam tos iekļautu savā ceļojuma maršrutā. 360 grādu fotogrāfijas nodrošina lielisku klātbūtnes efektu - iespēju apskatīt kādu vietu it kā pats skatītājs būtu šajā punktā. Lietotājs var pagriezt virtuālo skatu pa kreisi, pa labi, uz augšu un leju, kā arī pilnīgi apgriezties ap savu asi un iegūt absolūtu priekštatu par konkrēto vietu. Virtuālo tūri var apskatīt Jēkabpils pilsētas mājas lapas tūrisma sadaļā www.jekabpils.lv/lv/tic/360 ne tikai datorā, bet arī mobilajā ierīcē.

Projekta izmaksas ir 471 234,46 EUR. No tām 85% jeb 400 549,29 EUR ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums

Projekta "AttractiveFORyou" jeb „Ilgtspējīgu tūrisma pakalpojumu attīstība un tūrisma infrastruktūras pieejamības uzlabošana” Nr.LLI-211, mērķis ir attīstīt Latvijas un Lietuvas pilsētu pievilcību un konkurētspēju, uzlabojot esošo tūrisma pakalpojumu un infrastruktūras pieejamību, palielinot interesi potenciālo tūristu vidū, reklamējot vienotus tematisko pārrobežu tūrisma maršrutus.

Projekta vadošais partneris ir Kokneses novada dome, partneri - Jēkabpils pilsētas pašvaldība, Rokišķu tūrisma un tradicionālās amatniecības informācijas un koordinācijas centrs un Pluņģes rajona pašvaldība.

Projekta īstenošanas ilgums ir no 2017.gada 1.aprīļa līdz 2018.gada 31.decembrim. To finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014-2020 ietvaros.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par publikācijas saturu pilnībā atbild Jēkabpils pilsētas dome un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI