DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM notiks projekta „DIGINNO – Digitālo inovāciju tīkls” semināri

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 12.februārī. Šonedēļ, 12., 13. un 14. februārī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiks INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014.-2020. gadam” projekta „DIGINNO – Digitālo inovāciju tīkls” semināri.

VARAM otro gadu aktīvi piedalās INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014.-2020. gadam” projektā „DIGINNO – Digitālo inovāciju tīkls”.

12. un 13. februārī projekta „DIGINNO – Digitālo inovāciju tīkls” partneri strādās pie vairāku pārrobežu digitālo risinājumu izveides, lai sekmētu inovatīvus un sadarbspējīgus publiskos e-pakalpojumus un vienota digitālā tirgus politiku Baltijas jūras reģionā:

  • pārrobežu eCMR – bezpapīra kravas pavadzīmes autotransportā;
  • pārrobežu uzņēmējdarbības reģistrācija ar integrētu eIDAS sistēmu;
  • pārrobežu attālinātie procesi finanšu nozarē (Know-Your-Customer jeb zini savu klientu).

Savukārt 14. februārī sadarbībā ar Kopenhāgenas Olburgas universitāti (Aalborg University) tiek rīkots starptautisks seminārs “Pārrobežu e-pakalpojumu piederība un sniegšana: kā uzlabot pakalpojumu sniegšanu?”

Viens no DIGINNO projekta galvenajiem mērķiem ir palielināt G2B (Govenment to Business jeb valsts komersantiem) digitālo pārrobežu pakalpojumu kapacitāti, veicināt starpvalstu sadarbību, izveidojot vienotu G2B pakalpojumu digitālo tīklu, paaugstinot zināšanas un izpratni par pārrobežu pakalpojumu iespējām un ieguvumiem.

VARAM aktīvi piedalās projekta divos darbības virzienos:

  1. “Pārrobežu publisko pakalpojumu uzņēmējiem digitalizācija un sadarbspēja”, mērķa grupas ir uzņēmēju pakalpojumu sniedzošās iestādes, politikas veidotāji, uzņēmēji.
  2. “Baltijas Jūras valstu digitālās politikas tīkls”, mērķa grupas ir politikas veidotāji (ministrijas) un nozaru asociācijas.

Projekta partneri: Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministrija (EE), Tallinas Dabas parks Tehnopol (EE), DIMECC Ltd (FI), Polijas elektronikas un telekomunikāciju tirdzniecības palāta (PL), Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācija LIKTA (LV), Olborgas Universitāte (DK), INFOBALT (LT), Lietuvas Republikas Ekonomikas ministrija (LT), Brønnøysund reģistrācijas centrs (NO) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (LV). Projektā ministriju pārstāv Publisko pakalpojumu departaments.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI