DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK diskutē par Moneyval rekomendāciju ieviešanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK)  Nacionālās stratēģijas padome (NSP) tikās ar atbildīgajām ministrijām un iestādēm, lai runātu par Moneyval rekomendāciju ieviešanu un nozīmīgākajiem uzdevumiem šogad.

NSP sēdē piedalījās Iekšlietu, Tieslietu, Finanšu un Ārlietu ministriju, kā arī Kontroles dienesta, Valsts Ieņēmumu dienesta un Patērētāju tiesību aizsardzības centra atbildīgie pārstāvji. Uzņēmēji ar atbildīgajām iestādēm tikās jau otro reizi un vēlējās noskaidrot, kā tiek ieviests pasākumu plāns noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanā un kādas no prasībām attieksies un komercsabiedrībām. Tāpat būtiski bija noskaidrot statusu, kā norit rekomendāciju ieviešana. Tāpat detalizētāk tika runāts par konkrētām prasībām nefinanšu nozarei, lai ieviestu esošos regulējumus Sankciju likuma subjektiem.

Atbildīgās iestādes informēja, ka turpina strādāt pie likumu normu ieviešanas un informācijas pieejamības, tostarp Tieslietu ministrija – par patiesā labuma guvējiem, Ārlietu ministrija par sankciju sarakstu un ievērošanu. Savukārt VID jau ir sagatavojis vadlīnijas uzņēmējiem un PTAC turpina darbu pie vadlīnijām par iekšējās kontroles sistēmām, aptverot lielu skaitu juridisko personu.

Kopš iepriekšējās tikšanās ar LTRK pārstāvjiem, atbildīgās institūcijas veikušas virkni nozīmīgu pasākumu, lai uzlabotu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomas situāciju valstī, ko uzņēmēji vērtē ļoti pozitīvi. LTRK aicināja atbildīgās institūcijas turpināt mērķtiecīgi uzsākto darbu pie nepieciešamo pasākumu ieviešanas, izprotot uzņēmēju nepieciešamību pēc ērtu un automatizētu rīku pieejamības, lai nodrošinātu atbilstošu klientu un partneru izpēti. LTRK, sadarbojoties ar atbildīgajām institūcijām, arī turpmāk aktīvi  informēs uzņēmējus par aktualitātēm un riskiem saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma finansēšanas novēršanas un sankciju jautājumiem.

Ņemot vērā to, ka drīzumā tiks gatavots nākamais Moneyval ziņojums, no kura tieši būs atkarīgs bizness, uzņēmēji un iesaistītās iestādes vienojās turpināt sadarboties, lai nodrošinātu sekmīgu pasākumu plāna izpildi, iepriekš norādīto rekomendāciju ieviešanu un cīņu ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un terorisma finansēšanu. Jau drīzumā tiks organizēta nākamā tikšanās ar visām iesaistītajām iestādēm un uzņēmējiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI