DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputātus un darbiniekus šogad „ēnos” teju 200 skolēnu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimā Ēnu dienā, 13.februārī, viesosies teju 200 skolēnu. Parlamentā „ēnām” tā būs iespēja labāk izprast Saeimas darbu, likumu tapšanas gaitu, kā arī izzināt deputātu un parlamenta darbinieku amata pienākumus.

Skolēni Ēnu dienu aizvadīs plecu pie pleca ar Saeimas deputātiem. Jaunieši iepazīs Saeimas darbu, „ēnojot” arī parlamenta juristus, tulkus, sabiedrisko attiecību speciālistus un komisiju konsultantus, kā arī citus darbiniekus.

Šajā dienā skolēnus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tāpat paredzēta deputātu, darbinieku un „ēnu” tradicionālā kopīgā fotografēšanās. Skolēniem būs iespēja apmeklēt komisiju sēdes, kā arī citus parlamenta plānotos pasākumus. Skolēni varēs vairāk uzzināt arī par parlamenta organizēto projektu “Jauniešu Saeima” un skolu programmu “Iepazīsti Saeimu!”.

Parlaments ir viena no valstī populārākajām “ēnošanas” vietām. Saeima Ēnu dienā piedalās jau vienpadsmito gadu pēc kārtas, un šajos gados deputātus un darbiniekus ēnojuši kopumā jau vairāk nekā 2200 skolēnu.

Ēnu diena ir visā pasaulē populārs 1.-12.klašu skolēnu karjeras izglītības pasākums, kuru rīko organizācija “Junior Achievement”. Ēnu dienas laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un vismaz četras stundas pavada kopā ar izvēlētās profesijas pārstāvi, lai vērotu viņa darbu. Ēnu dienas mērķis ir attīstīt un pilnveidot skolēnu plānošanas prasmes, kā arī sniegt iespēju apzināt savas intereses, darba prioritātes un perspektīvas.

Papildu informācija: http://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-saeima

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI