DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji aicināti bez maksas pārbaudīt veselību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai iedrošinātu liepājniekus rūpēties par savu veselību un veikt regulāras veselības profilaktiskās pārbaudes, onkoloģisko slimību profilakses dienā “Aktīvs šodien, vesels rīt!” 16. februārī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja bez maksas pārbaudīt aizdomīgas dzimumzīmes un plaušu veselības stāvokli, sievietes varēs iemācīties, kā ikdienā veikt krūšu pašpārbaudi.

Onkoloģisko slimību profilakses dienā no pulksten 12.00 līdz 16.30 Liepājas Olimpiskā centra Manēžā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja konsultēties ar dermatoloģi Nataļju Jocieni un Gerdu Pētersoni, pulmonologu Mārci Kristonu un krūts vēža vēstnesi Latvijā, onkoloģijas māsu Solvitu Rubeni.

Pasākuma ietvaros pie LOC Manēžas jau no pulksten 10.00 līdz 18.00 ar Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstuli, ģimenes ārsta vai cita speciālista nosūtījumu bez maksas būs iespēja veikt arī augstvērtīgu krūšu dziedzeru mamogrāfijas izmeklējumu MFD mobilajā mamogrāfā.

Uz visām speciālistu pārbaudēm un MFD mobilo mamogrāfu rezervējiet savu laiku iepriekš, zvanot pa tālruni: 25 404 241, jo vietu skaits ir ierobežots.

Iepriekš ziņots, ka 16. februārī nosisināsies onkoloģisko slimību profilakses diena. Pasākuma programma ir piemērota visām paaudzēm – visas dienas garumā ikviens interesents varēs apmeklēt speciālistu lekcijas, uztura meistarklases un dažādas fiziskās aktivitātes veselībai, emocionālam līdzsvaram un harmonijai. Visas aktivitātes ikvienam apmeklētājam būs pieejamas bez maksas. Pasākums norisināsies Pasaules vēža dienas kontekstā, ko februārī atzīmē visā pasaulē.

Plašāku informāciju un pasākuma programma pieejama pašvaldības mājaslapā šeit: https://www.liepaja.lv/onkologisko-slimibu-profilakse/.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos. Pasākuma informatīvais atbalstītājs: Kurzemes Radio.

Pasākums tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI