DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā diskutēs par iekļaujošās izglītības nodrošināšanu bērniem ar īpašām vajadzībām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimā piektdien, 8.februārī, notiks ekspertu darba seminārs “Iekļaujošās izglītības nodrošināšana bērniem ar īpašām vajadzībām”. Tajā plānots runāt par būtiskākajām nozares problēmām, kā arī spriest par nepieciešamo regulējumu, lai uzlabotu vispārējās izglītības pieejamību bērniem ar īpašām vajadzībām.

Semināra uzmanības centrā būs ekspertu un cilvēkus ar īpašām vajadzībām pārstāvošo nevalstisko organizāciju skatījums uz izaicinājumiem šajā jomā.

Semināru rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, un to atklās komisijas priekšsēdētāja biedrs Raivis Dzintars. Pasākuma ievadā klātesošos uzrunās arī Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Paredzēts, ka seminārā ar sistēmisku skatījumu un pastāvošajiem šķēršļiem jautājumā par atbalstu bērniem ar īpašām vajadzībām no agrīnas bērnības līdz augstākajai izglītībai klātesošos iepazīstinās Latvijas Autisma apvienības priekšsēdētāja Līga Bērziņa. Tāpat klātesošos par šo jautājumu uzrunās Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta vecākā eksperte finanšu jautājumos Modra Jansone, Valsts izglītības satura centra Speciālās izglītības nodaļas vadītāja Mudīte Reigase un Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktore Elīna Celmiņa.

Pēc tam paredzēta ekspertu diskusija par jautājumiem, kas skar atbalstu skolas un izglītības programmas izvēlē, ārpusskolas atbalsta mehānismus un iekļaujošu izglītību vispārizglītojošajā skolā. Paredzēts, ka diskusijas ievadīs bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs un M.Golubeva.

Darba seminārs “Iekļaujošās izglītības nodrošināšana bērniem ar īpašām vajadzībām” piektdien, 8.februārī, norisināsies Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, un tas sāksies pulksten 10.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI