DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks tiksies ar Korejas Republikas vēstniecības vadītāju un Gruzijas vēstnieci

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 8. februārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Korejas Republikas vēstniecības Latvijā vadītāju Songdžinu Hanu (Seong-Jin Han) un Gruzijas vēstnieci Latvijā Teu Maisuradzi (Tea Maisuradze), lai pārrunātu Latvijas un abu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī reģionālās un globālās drošības situāciju.

Latvija veido dialogu ar Korejas Republiku starptautiskās drošības politikas jomā. 

Gruzija ir viena no galvenajām Austrumu partnerības valstīm, ar kuru Latvija sadarbojas aizsardzības jomā. Abu valstu divpusējā sadarbība ietver gan bruņoto spēku kopīgu dalību militārajās mācībās, gan sadarbību apmācības jomā.

Latvijas un Gruzijas sadarbība aizsardzības jomā notiek 2002. gadā noslēgtā līguma ietvaros. Sadarbība kļuva ciešāka un intensīvāka pēc 2008. gada Krievijas agresijas Gruzijā.

Latvija piedalās NATO atbalsta programmā Gruzijas bruņoto spēku reformām, sniedzot atbalstu Gruzijas bruņoto spēku apmācībā, aizsardzības nozares iepirkumu procedūru un kontroles uzlabošanā, kā arī Jūras spēku robežsardzes spēju attīstībā.

S. Hans Korejas Republikas vēstniecību Latvijā vada kopš 2018. gada 28. februāra. T. Maisuradze darbam Latvijā tika akreditēta 2018. gada 30. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI