DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārrunā reformu īstenošanas gaitu veselības nozarē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 7.februārī, veselības ministre Ilze Viņķele tikās ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieku Valdi Dombrovski, lai pārrunātu EK rekomendācijas un reformu turpinājumu veselības aprūpes nozarē.

Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka EK rekomendāciju mērķis ir strukturālo reformu īstenošana, lai veselības aprūpe kļūtu pieejamāka, kvalitatīvāka un izmaksu efektīvāka. Reformu īstenošanai ir pieejams arī finansējums no pieļautās budžeta deficīta atkāpes.

Veselības ministre Ilze Viņķele atzina, ka Eiropas Komisijas ieteikumiem un rekomendācijām ir liela loma, jo mudina risināt jautājumus, kuri dažādu apsvērumu dēļ ilgstoši ir bijuši atlikti. Ministre uzsvēra, ka uzsāktās reformas tiks turpinātas, lai Latvijas iedzīvotāji varētu saņemt pieejamu un uz pacientu centrētu veselības aprūpi.

Tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu un veselības aprūpes pakalpojumu dalījumu divos grozos. Jau ziņots, ka Saeima ir veikusi grozījumus Veselības aprūpes finansēšanas likumā, atliekot līdz šā gada 1.jūlijam veselības aprūpes pakalpojumu dalījumu atbilstoši personas apdrošināšanas statusam. Ministre uzsvēra, ka šobrīd tiek strādāts pie risinājumiem, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs saņemtu pilnu veselības aprūpi.

Pārrunājot reformu rezultātā panāktos uzlabojumus, īpaši tika uzsvērta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošanās, būtiski paplašinātās ārstniecības iespējas onkoloģijas un C hepatīta pacientiem, kā arī mērķtiecīgi ieguldījumi slimnīcu infrastruktūrā. Savukārt no šogad iecerētajām aktivitātēm īpaša tika izcelta pieejamības uzlabošana pakalpojumiem psihiatrijas un medicīniskās rehabilitācijas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI