DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

KP atļauj veikt fondu ieguldījumus degvielas tirgotājā “KOOL LATVIJA”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

31. janvārī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond un Komandītsabiedrībai “ZGI 3” alternatīvo ieguldījumu fonds iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA “KOOL LATVIJA”, SIA “KOOL TĒRBATAS” un SIA “KOOL CONSTRUCTION”. KP nekonstatēja iespējamu kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Ieguldījumu fondi BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond un Komandītsabiedrības “ZGI 3” alternatīvo ieguldījumu fonds veic ieguldījumus dažādu nozaru uzņēmumos.

SIA “KOOL LATVIJA” ir izveidojis degvielas uzpildes stacijas, kas vienlaikus ļauj gan uzpildīt degvielu, gan arī ir ērta iepirkšanās un līdzņemamu maltīšu iegādes vieta. Tādējādi SIA “KOOL LATVIJA” darbojas gan degvielas mazumtirdzniecības tirgū,  gan arī pārtikas mazumtirdzniecības tirgū un ēdināšanas pakalpojumu tirgū. SIA “KOOL LATVIJA”  realizē degvielu uzpildes stacijās Līgatnē, Ādažos, Sauriešos un Valmierā, kā arī pašlaik ir nodota ekspluatācijā degvielas uzpildes stacija Rīgā.

Savukārt SIA “KOOL TĒRBATAS” nodarbojas ar mazumtirdzniecību nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus vai tabaku, kā arī nodarbojas ar restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu sniegšanu. SIA “KOOL CONSTRUCTION” nodarbojas ar dzīvojamo un nedzīvojamo māju būvniecību.

Izvērtējot uzņēmuma sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās dalībnieku darbība nepārklājas un to darbība vertikāli saistītajos tirgos ir neliela, tādējādi apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama KP atļauja. Tādējādi KP nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētāji cieš ilgtermiņā, jo tiem tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI