DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Kļuva publiski pieejami dati par pirmajiem Latvijā patentētiem izgudrojumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Patentu valdes tīmekļvietnē tagad ir iespēja piekļūt informācijai par pirmajiem Latvijā izdotajiem patentiem – laika periodā no 1922. līdz 1940. gadam. Tīmekļvietnē atrodamie materiāli paver plašākas pētniecības iespējas ikvienam interesentam.

Šā gada sākumā Patentu valdes tīmekļvietnē plašākai Latvijas sabiedrībai kļuva publiski pieejama pērn izdotās grāmatas “Patentu valde un izgudrotājdarbība Latvijā 1918–1940” pirmā daļa, atklājot līdz šim nezināmas šķautnes rūpnieciskā īpašuma aizsardzības vēsturē. Savukārt tagad publiski pieejama ir grāmatas otrā daļa, kuru veido patentu rādītājs “Latvijas patenti 1922–1940”. Patentu rādītājs ir pirmais izdevums Latvijā, kurā Patentu valdes Intelektuālā īpašuma informācijas centra speciālisti ir apkopojuši informāciju par minētajā laika periodā izdotajiem patentiem.

Patentu dokumentu krājums pēc Otrā pasaules kara glabājas Latvijas Valsts vēstures arhīvā. Lai īstenotu vēsturisko patentu dokumentu apzināšanu, tika noslēgta starpresoru vienošanās ar Latvijas Nacionālo arhīvu, kā rezultātā veikta apjomīga izgudrojumu atlase un Latvijas pieteicēju patentu pieteikumu lietu digitalizācija.

Lai iegūtu pilnu informāciju par minētajā laika posmā izsniegtajiem patentiem un patentu pieteicējiem, arhivētais dokumentu krājums tika papildināts ar “Valdības Vēstnesī” publicētajiem oficiālajiem datiem, ka rezultātā tika iegūta pilna informācija par minētajā laika posmā izsniegtajiem patentiem un patentu pieteicējiem.

Grāmatas pirmā daļa un patentu rādītājs "Latvijas patenti 1922–1940" ir atrodami šeit

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI