DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Starptautiskā pētījumā noskaidros 4. klašu skolēnu sasniegumus matemātikā un dabaszinātnēs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) 156 Latvijas skolas uzaicinājusi piedalīties starptautiskā matemātikas un dabaszinātņu izglītības attīstības tendenču pētījumā 4. klasēm – IEA TIMSS 2019. Pētījumā kopumā piedalīsies vairāk nekā 60 pasaules valstu skolēni. Pēdējo reizi Latvija šajā pētījumā piedalījās pirms 12 gadiem.

IEA TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study) pētījumā skolu direktori, skolotāji, skolēni un vecāki lūgti aizpildīt anketas par mācību kvalitāti, par mācīšanās pieredzi skolā un mājās, skolēni pildīs arī dažādus uzdevumus saistībā ar matemātiku un dabaszinātnēm. Latviju IEA TIMSS 2019 pētījumā pārstāvēs 4792 skolēni no 4. klasēm. Pētījumu IZM uzdevumā veic Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības pētniecības institūts.

IEA TIMSS 2019 skolās sāksies 25. martā un ilgs līdz 3. maijam. Tā kā Latvija tuvākajos gados īstenos nozīmīgas pārmaiņas un uzlabojumus izglītības saturā, dalība pētījumā ir ļoti būtiska -  pētījuma rezultāti ļaus noskaidrot 4. klašu skolēnu matemātikas un dabaszinātņu izglītības attīstības tendences jaunā mācību satura ieviešanas sākumposmā. Pētījuma rezultāti nodrošinās informāciju izglītības satura veidotājiem un uzraudzītājiem, kā arī  izglītības politikas veidotājiem. Rezultāti ļaus novērtēt mūsu valsts 4. klases skolēnu sasniegumus dabaszinātnēs un matemātikā starptautiskā kontekstā.

Arī skolām dalība pētījumā ir ļoti nozīmīga. Rezultāti ļaus izdarīt secinājumus, kāda ir skolēnu attieksme pret matemātiku un dabaszinātnēm, kā tiek vērtēts mācību process mājās un skolā, kādi ir skolas sasniegumi salīdzinājumā ar citām pētījumā iekļautām Latvijas dalībskolām. Rezultātus varēs izmantot mācību procesa pilnveidošanā, lai uzlabotu skolēnu sasniegumus.

Dalība pētījumā tiek  līdzfinansēta no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI