DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs Juris Pūce ar RACA pārstāvjiem pārrunā aktuālos jautājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 5. februārī.  Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) šodien tikās ar Reģionālo attīstības centru apvienības (RACA) pārstāvjiem, lai pārrunātu valdības redzējumu par administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs J. Pūce ar RACA pārstāvjiem pārrunāja vairāku jautājumu loku, gan administratīvi teritoriālās reformas plānus, gan valsts un pašvaldību sadarbību kopumā, gan atsevišķus jautājumus saistībā ar Latvijas attīstību un Eiropas fondu apguvi, kā arī Nacionālā attīstības plāna sagatavošanu. Ministrs atzīst, ka tikšanās bija ļoti konstruktīva, racionāli pragmātiska saruna kopīgas izpratnes veidošanai. Informējot par reformas dienas kārtību, bija svarīgi dzirdēt viedokļus un saprast, kādi iespējamie jautājumi apvienības pārstāvjus satrauc.

Ministrs J. Pūce atzīst: ”Katru reizi no šīm sarunām nāku ar jaunām idejām, paldies pašvaldību vadītājiem par to, tas ir arī tas, ko šajās sarunās sagaidu – atvērtu diskusiju. Administratīvi teritoriālā reforma notiks, es redzu, ka tai ir liels pašvaldību vadītāju atbalsts. Mēs strādājam pēc grafika, kur šomēnes sagatavosim reformas iesākšanai par procesa gaitu nepieciešamos likumus, kas ies uz izskatīšanu Saeimā. Pavasarī tiks sagatavoti kritēriji, pēc kuriem pašvaldības varētu tikt veidotas jaunās teritorijās, vasarā un rudenī notiktu ieceres apspriešana ar iedzīvotājiem un pašvaldībām par sagatavoto iedalījuma modeli. Un tikai tad, līdz šī gada beigām, tiks sagatavots likumprojekts, kas tad arī iezīmētu jauno pašvaldību karti. Šis likums Saeimai būtu jāpieņem līdz nākamā gada vidum. Protams, termiņos var notikt arī objektīvas nobīdes. Temps ir izaicinošs no uzdevuma viedokļa, tāpēc reformas īstenošanas darbiem ir augsta prioritāte.”

RACA priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) jau iepriekš bija paudis, ka apvienība ir gatava sadarboties administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas procesā, šis viedoklis tika apstiprināts arī tikšanās laikā ar ministru J. Pūci.

RACA priekšsēdētājs V. Krauklis: “No savas puses vēlos pateikties Jurim Pūcem, šī saruna bija konstruktīva un noderīga abām pusēm. Saprotot, ka šāda reforma ir nepieciešama, ir rūpīgi jāizsver, kādā veidā tā noritēs. Ministrs uzklausīja un šis ir pats sākums kopīgai sadarbībai, lai galu beigās nonāktu pie optimāla, iespējami laba rezultāta, kas būtu reģionālo attīstību veicinošs.”

Pēc tikšanās ar RACA pārstāvjiem ministrs devās uz Ministru kabinetu, kas šodien atbalstīja VARAM sagatavoto informatīvo ziņojumu par administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas gaitu, kas paredz, ka jauns administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums tiks apstiprināts līdz 2020.gada 1.jūnijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI