DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs S.Ģirģens aicina jauniešus nelietot mobilo telefonu un austiņas, piedaloties ceļu satiksmē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā pēdējā laikā notikušos nelaimes gadījumus jauniešu sadursmēs ar vilcienu un automašīnām, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens aicina jauniešus nelietot mobilo telefonu un austiņas, piedaloties ceļu satiksmē. Arī ģimenēs un skolās aicināts pastiprināti pievērst uzmanību izpratnes veicināšanai par satiksmes drošības jautājumiem un runāt ar bērniem par viedierīču lietošanas bīstamību, piedaloties ceļu satiksmē.

“Ir svarīgi runāt ar bērniem un jauniešiem, lai viņi ievēro īpašu piesardzību uz ceļiem, jo īpaši dzelzeļa tuvumā, jo mūzikas klausīšanās austiņās un mobilo telefonu lietošana, šķērsojot pārbrauktuves, var izraisīt letālas sekas. Ir svarīgi, lai bērns, šķērso ceļu tikai tam paredzētās vietās, pirms tam pārliecinoties, vai autobraucējs viņu redz. Katra cilvēka dzīvība ir valsts un iekšlietu ministra prioritāte, tāpēc Iekšlietu ministrija un Valsts policija, organizējot prevencijas pasākumus skolēniem, šim jautājumam pievērsīs īpašu uzmanību,” norāda S. Ģirģens.

Jāatgādina, ka 24. janvārī notika negadījums, kad vilciens notrieca jaunieti, kurš šķērsoja dzelzceļa pārbrauktuvi un pēc aculiecinieka teiktā, lietoja mobilo telefonu, skaļi klausoties mūziku austiņās un visu uzmanību veltot telefonam, un nebija pamanījis tuvojošos vilcienu.

Arī Valsts policija atgādina autovadītājiem būt īpaši uzmanīgiem pie gājēju pārbrauktuvēm, kuras pēkšņi var šķērsot bērni un jaunieši, kuru uzmanību var novērst kādas blakus nodarbes, piemēram, mobilā telefona lietošana.

Lai uzlabotu bērnu drošību, svarīga ir gan bērnu, gan vecāku izglītošana, kur nozīmīga loma ir Valsts policijas preventīvajam darbam. Valsts policijas kārtības policijas darbinieki, kuri veic dienesta pienākumus nepilngadīgo personu noziedzības novēršanas jomā, 2018.gadā ir īstenojuši 2700 preventīvos pasākumus tajā skaitā 614 preventīvus pasākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, lai mazinātu risku mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – gājējiem un velosipēdistiem nokļūt ceļu satiksmes negadījumos, kā arī par gaismu atstarojošu elementu diennakts tumšajā laikā lietošanas nozīmi.

Savukārt Iekšlietu ministrija, sadarbībā ar Valsts policiju, VAS “Latvijas dzelzceļš”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, A/S „Gaso”, A/S „Sadales tīkls”, Līvu Akvaparku ik gadu rīko informatīvi izglītojošu konkursu “Esi drošs – neesi pārdrošs” Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem, lai nostiprinātu skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas  situācijās, kā arī lai pievērstu uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI