DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Tautas deju kolektīvu radošais pasākums “Spēlēju un dancoju!” Bauskā, Blīdenē un Madonā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām no 2007.gada rīko skolēnu tautas deju kolektīviem dejām, radošām un sportiskām aktivitātēm bagātus pasākumus, kas savulaik bija pazīstami kā “Lecam pa jaunam, lecam pa vecam” vai “Tiekamies dejā”. Bet aizsākums bija vēl pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad vidusskolas posma dejotāji tikās “Lustes dienās”.

Pasākums “Spēlēju un dancoju!” plānots tieši tai dejotāju paaudzei, kura izaugusi no bērnu dejām, bet vēl nav iedejojusi jauniešu un pieaugušo kārtā - 5.-9.klašu un 7.-9.klašu dejotājiem.

Š.g.1.februārī deju kolektīvi no Alūksnes, Bauskas, Ogres, Ķeipenes, Daugavpils, Jelgavas, Lauberes, Rīgas, Siguldas, Babītes un Codes – kopā gandrīz 600 dejotāju - tiksies Codes pamatskolā, lai piedalītos sportiskās aktivitātēs un radošajā darbnīcā, bet plkst.17.00 Īslīces Kultūras namā notiks vērienīgs deju kolektīvu koncerts, kurā tiks izdejotas dažādu paaudžu horeogrāfu iemīļotas dejas.

Š.g.22.februārī 5.-9.klašu dejotāji no Alūksnes, Jelgavas, Saldus, Bauskas, Rīgas, Lubānas, Lutriņiem, Codes, Ikšķiles, Ilūkstes un Blīdenes tiksies Blīdenes pamatskolā, kur notiks sportiskas aktivitātes, bet gatavošanās lielkoncertam notiks Blīdenes Kultūras namā (koncerta sākums plkst.18.00). Katrs no gandrīz 550 dejotājiem Blīdenē cer piedzīvot īpašus satikšanās mirkļus un izdejot visu Latvijas vēsturisko novadu dejas.

Š.g.15.martā 7.-9.klašu dejotāji no Limbažiem, Siguldas, Viļķenes, Preiļiem, Jūrmalas, Rīgas, Jelgavas, Krāslavas, Ropažiem, Jēkabpils un Daugavpils novada Lāču pamatskolas tiksies Madonā, lai apliecinātu vienam no Latvijas dejojošākajiem novadiem, ka visa Latvija dejo!

Pasākumi notiek ar Valsts izglītības satura centra, Bauskas novada pašvaldības, Bauskas Bērnu un jauniešu centra, Brocēnu novada domes un Madonas novada pašvaldības atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI