DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Par Rīgas domes, Čehijas Republikas vēstniecības un Škoda Transportation Group pārstāvju tikšanos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien tikās ar Miroslavu Koseku (Miroslav Kosek),  Čehijas Republikas vēstnieku Latvijā, Zdeneku Majeru (Zdeněk Majer), uzņēmuma  Škoda Transportation Group pārdošanas viceprezidentu, Staņislavu Staneku (Stanislav Staněk), Škoda Transportation valdes locekli un sabiedrisko attiecību viceprezidentu. 

Tikšanās dalībnieki atzīmēja, ka informācija saistībā ar iespējamiem likumpārkāpumiem pēdējo iepirkumu organizēšanā bija šoks Rīgas domei un uzņēmumu grupai  Škoda Тransportation.

Rīgas mērs Nils Ušakovs un uzņēmumu grupas Škoda Тransportation jaunās vadības pārstāvji  apliecināja  maksimālu ieinteresētību, lai pilnībā tiktu izmeklēti visi jautājumi, kas saistīti ar pēdējiem trolejbusu un zemās grīdas tramvaju iepirkumiem.

Visas puses tāpat pauda dziļu satraukumu par to, ka šī problēma  var apdraudēt godīgas, profesionālas un abpusēji izdevīgas   ilggadējas iepriekšējās sadarbības rezultātus.

Pirmie Škodas  trolejbusi Rīgā parādījās pirms 60 gadiem – 1960.gadā. Tad tie bija Škoda 8Тр vagoni. Kopš 1962.gada Rīgā ienāca Škodas visizplatītākā modeļa Škoda 9Тр trolejbusi. Pašlaik pasažierus Rīgas ielās pārvadā 33 tramvaji un vairāk nekā 200 Škodas markas trolejbusu. Neskatoties   uz sabiedriski politisko iekārtu maiņu, organizācijas formu un īpašniekiem, “Škoda” gadu desmitiem ir bijis ārkārtīgi nozīmīgs Rīgas partneris, tāpat kā Rīga tāda ir bijusi  uzņēmumu grupai  Škoda Transportation.

Visas puses uzsver, ka iepirkumu pārtraukšana var izraisīt dažāda veida zaudējumus gan Rīgai, gan Škoda Transportation uzņēmumu grupai. Pilsētai tiek atlikti tramvaju un trolejbusu modernizācijas plāni, kas ir nepieciešami tālākajai sabiedriskā transporta sistēmas attīstībai. Uzņēmums savukārt zaudē tam būtisku līgumu. Abas puses nonāca pie sapratnes par nepieciešamību turpināt pārrunas , lai  atrastu  abām pusēm pieņemamu tiesisku risinājumu pašreizējās   piegādes jautājumos, īpaši ņemot vērā Rīgas sabiedriskā transporta pasažieru intereses.

Škoda Transportation uzņēmumu grupa paziņoja par gatavību arī turpmāk  attīstīt pozitīvas attiecības ar transporta uzņēmumu un par saviem plāniem Rīgā būvēt servisa centru ar rezerves daļu noliktavu, kas radīs maksimālu komfortu vairāk nekā 300 “Škodas” transporta tehnikas vienību ekspluatācijā, kas kalpo Rīgas sabiedriskā transporta pasažieriem.

Atsevišķi jāatzīmē, ka soda sankciju jautājums par iespējamajiem kavējumiem pēdējās piegādēs šodienas sanāksmē netika apspriests. Transporta uzņēmuma “Rīgas Satiksme” eksperti un Škoda Transportation uzņēmumu grupa detalizēti apspriedīs šo tēmu, lai atrastu abpusēji pieņemamu tiesisku  risinājumu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs šodien pavēstīja sanāksmes dalībniekiem par situāciju uzņēmumā “Rīgas Satiksme” – par jaunas padomes izveidi saskaņā ar pēdējām OECD rekomendācijām valsts uzņēmumiem, ko arī Rīgas pašvaldība ir gatava ievērot, par  jaunas profesionālās valdes izveidi, par darbu pie uzņēmuma budžeta, par korekcijām attīstības plānos. 

Atsevišķi tika runāts par pašvaldības plāniem samazināt privātā autotransporta izmantošanu Rīgas centrā un par to,  kā motivēt rīdziniekus un pilsētas viesus aktīvāk izmantot sabiedrisko transportu.

Šie plāni arī nozīmē, ka pēc situācijas stabilizācijas “Rīgas satiksme” būs gatava atsākt jaunu sabiedriskā transporta vienību iepirkumus, vienlaicīgi ievērojami pastiprinot kontroli pār iepirkumu procedūru gaitu.

Rīgas mērs īpaši atzīmēja, ka Rīgā vienmēr augstu vērtēta Škoda Transportation uzņēmumu grupas produkcijas kvalitāte un cenu politika. Mērs arī izteica pieņēmumu, ka uzņēmumu grupa Škoda Transportation piedalīsies jaunos iepirkumu konkursos.

Škoda Transportation uzņēmumu grupas pārstāvji pauda pārliecību par savām iespējām piedalīties  no jauna izsludinātos konkursos, lai kārtējo reizi pierādītu, ka uzņēmums var pelnīti lepoties gan ar savas produkcijas kvalitāti, gan ar cenu politiku. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI