DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Mediju pasākumā informēs par jaunākajām tendencēm kultūras patēriņā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 25. janvārī Kultūras ministrija (KM), Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), Nacionālais Kino centrs (NKC) un Latgales reģiona akustiskā koncertzāle GORS aicina uz mediju pasākumu, kurā paredzēts informēt par jaunākā kultūras patēriņa un līdzdalības ietekmes pētījuma rezultātiem, atklājot jaunākās tendences kultūras patēriņā Latvijā.

LKA Zinātniskās pētniecības centra vadītāja Anda Laķe pasākumā iepazīstinās ar veiktā pētījuma rezultātiem un metodoloģiju, NKC vadītāja Dita Rietuma informēs par filmu programmas „Latvijas filmas Latvijas simtgadei” u.c. kinofilmu sasniegto auditoriju, savukārt Latgales vēstniecības GORS vadītāja Diāna Zirniņa - Latgales reģiona iedzīvotāju mobilitāti, apmeklējot akustiskās koncertzāles piedāvātās kultūras norises. Kultūras ministre Dace Melbārde pasākumā informēs par pētījuma gaitā izdarītajiem secinājumiem un turpmāk veicamo kultūras patēriņa sekmēšanā.

Mediju pasākums 25. janvārī plkst. 10:00 notiks Kultūras ministrijas (Kr.Valdemāra iela 11A, Rīga) Lielajā zālē.

Pētījumu „Kultūras patēriņa un līdzdalības ietekmes pētījums” KM uzdevumā veikusi LKA, Pētījumu centrs SKDS un biedrība Culturelab. Pētījums ļauj iegūt un analizēt datus par auditorijas motivāciju iesaistīties kultūras aktivitātēs, tās sociāli demogrāfisko raksturojumu, mobilitāti kultūras patēriņā, apmierinātību ar pieejamo kultūras piedāvājumu un gatavību ieguldīt ģimenes budžeta līdzekļus tajās vai citās kultūras aktivitātēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI