DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece pateicas barikāžu laika žurnālistiem par drošsirdību un profesionalitāti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece svētdien, 20.janvārī, Saeimas namā uzrunājot žurnālistus, kuri 1991.gada barikāžu laikā informēja sabiedrību par trauksmainajiem notikumiem, pateicās par viņu drošsirdību un profesionalitāti.

“Katru informācijas kripatu sabiedrība gaidīja kā izsalkušais maizes gabalu,” sacīja I.Mūrniece, uzsverot, ka žurnālistu darbs sabiedrībai palīdzēja pašorganizēties un aizsargāt Latviju. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pateicās Augstākās Padomes Preses centra darbiniekiem, kuri palīdzēja rietumvalstu žurnālistiem atveidot notiekošo. 

Runājot par drošību, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka šobrīd mēs esam labākajā situācijā, kādā jebkad esam bijuši. Latvija ir NATO dalībvalsts. Šobrīd Latvijā tiek runāts par visaptverošas aizsardzības koncepcijas ieviešanu, un arī par barikādēm varam domāt kā par daļu no šīs koncepcijas būtības.

Arī mūsdienās sabiedrības psiholoģiskās noturības spēcināšanā svarīgs gan valsts varas, gan mediju kopdarbs. Kā uzsvēra I.Mūrniece, tie žurnālisti, kuri izgājuši barikāžu laika mācības, izdzīvojuši tās ar sirdi un pēc tam vēlreiz ar prātu, ļoti labi saprot, ko tas nozīmē un cik daudz sabiedrības noskaņojumā var mainīt nepareizi pasniegta informācija.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja barikāžu laika žurnālistus dalīties savā pieredzē ar mediju vides jaunpienācējiem, izceļot brīvības un demokrātijas nozīmību.

Tāpat I.Mūrniece uzsvēra mūsdienās aktuālo fenomenu – politikas mediatizāciju. Politiskā darbība arvien biežāk notiek tieši mediju vidē, kā rezultātā mediju atbildība kļūst par arvien svarīgāku jautājumu, kam ikvienam ir jāpievērš uzmanība.

Svinīgs pasākums neatkarības cīnītājiem, kuri tolaik strādāja televīzijā, radio un laikrakstos, katra gada janvārī ir viena no parlamenta tradīcijām, kas iedibināta 8.Saeimas laikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI