DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bergmanis piedalīsies Valsts robežsardzes priekšnieka amata pilnvaru nodošanas ceremonijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 21. janvārī,  plkst. 15.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Valsts robežsardzes priekšnieka amata pilnvaru nodošanas ceremonijā, kuras laikā līdzšinējo Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Normundu Garbaru amatā nomainīs ģenerālis Guntis Pujāts.

Ceremonijā piedalīsies arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, iekšlietu dienestu un sadarbības iestāžu vadītāji, kā arī Valsts robežsardzes personāls.

Jau ziņots, ka 15. janvārī Ministru kabinets apstiprināja ģenerāļa Gunta Pujāta kandidatūru iecelšanai Valsts robežsardzes priekšnieka amatā. Līdzšinējais Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars atvaļināsies no dienesta saistībā ar izdienas pensijas vecuma sasniegšanu.

Saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju Nacionālo bruņoto spēku likumā paredzētajos valsts apdraudējuma gadījumos Valsts robežsardze piedalās valsts aizsardzības nodrošināšanā, pārejot Nacionālo bruņoto spēku sastāvā un pildot tiesību aktos un rīcības plānošanas dokumentos noteiktos uzdevumus. Miera laikā Nacionālie bruņotie spēki un Valsts robežsardze plāno savstarpējo savietojamību bruņojuma, ekipējuma un sakaru nodrošināšanas jomā, kā arī apmācību jomā un koordinē sadarbības mehānismus krīzes situācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI