DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija atbalsta ANO augstās komisāres cilvēktiesību jautājumos biroja iesaisti Krimā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 17. janvārī Ženēvā, Šveicē, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks kopā ar citu ES dalībvalstu kolēģiem tikās ar ANO augsto komisāri cilvēktiesību jautājumos Mišeli Bašelē (Michelle Bachelet Jeria).

J. Mažeiks apliecināja Latvijas atbalstu augstās komisāres mandātam un ANO Cilvēktiesību padomei kā svarīgākajai starptautiskai cilvēktiesību institūcijai. Politiskais direktors norādīja, ka svarīgi stiprināt Cilvēktiesību padomi, lai šī nozīmīgā institūcija varētu vēl veiksmīgāk un efektīvāk pildīt savus pienākumus un atbildēt uz cilvēktiesību krīzēm pasaulē.

Politiskais direktors pauda atbalstu augstās komisāres biroja darbam Ukrainā, tostarp Krimā, kuras teritorijai starptautiskiem cilvēktiesību mehānismiem no 2014. gada tiek liegta piekļuve. Tāpat J. Mažeiks norādīja, ka nepieciešams turpināt dialogu ar sociālo mediju platformām par cilvēktiesību jautājumiem.

Ženēvā J. Mažeiks tikās arī ar nevalstisko organizāciju asociācijas “Ieroču kontrole” direktori Annu Makdonaldu (Anna Macdonald), lai pārrunātu Latvijas prezidentūru Ieroču tirdzniecības līgumā. Latvija prezidējošās valsts pienākumus pilda no 2018. gada 24. augusta līdz šī gada 30. augustam.

A. Makdonalda uzsvēra labo sadarbību ar Latviju, strādājot pie ar dzimumu saistītas vardarbības jautājumiem šī līguma ietvaros un līguma universializācijas, kā rezultātā līguma dalībvalstu skaits ir sasniedzis 100, un tas turpina pieaugt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI