DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Apbalvoti labākie 2018. gada iepirkumi un iepirkumu speciālisti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 17. janvārī, Rīgā notika Iepirkumu Gada konference un Iepirkumu Gada balva 2018. Pasākuma laikā svinīgā ceremonijā tika pasniegtas Iepirkumu Gada balvas trīs nominācijās. Nominācijā “Gada iepirkums” uzvarēja Rīgas Tehniskā universitāte ar organizēto atklāto konkursu  par Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes mācību korpusa un publiskās auditorijas būvdarbiem Inženierzinātņu un viedo tehnoloģiju centra izveides ietvaros. Par Gada iepirkuma speciālistu pasūtītājiem tika izvēlēta SIA Vidzemes slimnīca Juridiskās  un iepirkumu nodaļas juriste Jolanta Suipe, savukārt par Iepirkumu simpātiju kļuva Uzņēmumu reģistrs ar metu konkursu “Uzņēmumu reģistra informācijas sistēmas uzturēšana un publisko reģistru modernizācija”.

Laureāti tika apbalvoti ar īpaši veidotām latviešu mākslinieces Vijas Dzintares darinātām skulptūrām. Balvā simboliski attēloti divi dzirnakmeņi, kas izsaka kvalitāti – no raupjas izejvielas tiek izstrādāts kvalitatīvs produkts. Dzirnakmeņi jeb iepirkumu jomas sadarbības partneri, balsta viens otru un saskaras darbībā, veidojot jaunas, radošas un ilgtermiņa attiecības. Sadaļas uz dzirnakmeņiem atbilst 12 mēnešiem, kas gada garumā pavadīti, atbildīgi veicot visas norunas un pienākumus un nonākot pie teicama rezultāta.

“Publiskais iepirkums ir rīks gudras un ilgtspējīgas izaugsmes panākšanai, nodrošinot mērķtiecīgu un efektīvu sabiedriskā sektora līdzekļu ieguldījumu. Intelektuālie iepirkumi, dažādi pakalpojumi, piemēram juridiskās, komunikācijas, arhitektūras un citu jomu risinājumi – prasa visvairāk rūpības, profesionalitātes, spējas ātri reaģēt mainīgā situācijā, oriģinālu ideju un arī uzdrīkstēšanās gan no pasūtītāja, gan no izpildītāja puses. Es zinu un redzu, ka mums Latvijā ir šādi profesionāli un radoši publiskā iepirkuma speciālisti! Viņi teicami dara savu darbu un ar savu pieredzi droši var dalīties ar citiem,” atklājot konferenci, sacīja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne.

Pasākumā lektori dalās ar veiksmīgākajiem pieredzes stāstiem un efektīvākajām metodēm radošo iepirkumu procesā, kas ir aktuāli gan pasūtītājiem, gan piegādātājiem. Savukārt paneļdiskusijā “Kā izvērtēt kvalitāti radošumam un profesionalitātei?” dažādu jomu eksperti diskutēs par to, kā katrā iepirkumā izpaužas radošums un profesionalitāte – gan attiecībā uz pasūtītāja vajadzību apzināšanu, tirgus izpēti un prasību noteikšanu, gan piedāvājumu sagatavošanas gaitā, gan attiecībā uz līguma izpildi un rezultātu. Paneļdiskusijas mērķis ir uzzināt pieredzes stāstus par radošu prasību noteikšanu iepirkumos un par radoša rezultāta sasniegšanu, ja tāda ir pasūtītāja vajadzība. Tāpat paneļdiskusijas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumu, kā atrast līdzsvaru prasībās, lai profesionalitāte nodrošinātu kvalitāti.

Konference notiek jau trešo gadu. To organizē Žurnāls “Iepirkumi” sadarbībā ar Finanšu ministriju un Iepirkumu uzraudzības biroju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI