DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Stingrāk uzraudzīs vairāku mēslošanas līdzekļu apriti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 17.janvārī, galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Mēslošanas līdzekļu aprites likumā. Tie paredz stingrāk uzraudzīt tādu mēslošanas līdzekļu apriti, kuri var tikt izmantoti sprāgstvielu izgatavošanai.

Tā kā šos mēslošanas līdzekļus – kālija nitrātu, nātrija nitrātu, kalcija nitrātu, kalcija amonija nitrātu un amonija nitrātu ar augstu slāpekļa saturu - var izmantot ne tikai augu mēslošanai, bet arī ļaunprātīgos nolūkos, ir nepieciešams nodrošināt to izsekojamību, uzskaitot tirdzniecības vietu faktiskās adreses, kā arī iztirgoto daudzumu, skaidrots likumprojekta anotācijā. Līdz šim likums regulēja tikai amonija nitrāta ar augstu slāpekļa saturu uzskaiti tirdzniecības vietās.

Ar likuma grozījumiem noteikts, ka pirms iepriekšminēto mēslošanas līdzekļu tirdzniecības uzsākšanas Valsts augu aizsardzības dienestā būs jāiesniedz tirdzniecības vietas faktiskā adrese, kā arī tas jāinformē gadījumā, ja mainīta tirdzniecības vieta. Tāpat tirgotājam katru gadu līdz 31.janvārim jāinformē dienests par iepriekš minēto mēslošanas līdzekļu pārdoto apjomu.

Dokumenti par pārdoto kālija nitrātu, nātrija nitrātu, kalcija nitrātu, kalcija amonija nitrātu un mēslošanas līdzekli, kurā amonija nitrāta slāpekļa saturs ir 16 procentu vai vairāk no mēslošanas līdzekļa masas, būs jāglabā piecus gadus.

Tāpat ar likuma grozījumiem precizēti nosacījumi, kad tiek anulēta tirgotāja reģistrācijas apliecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI