DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Mandātu komisija iniciatīvu par publisku revīziju Saeimas budžetam rosina turpināt izvērtēt Juridiskajā komisijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 16.janvārī, sagatavojot parlamenta lēmuma projektu, noslēdza darbu pie kolektīvā iesnieguma “Publisku revīziju Saeimas budžetam!” izskatīšanas.

Lēmuma projekts paredz kolektīvo iesniegumu nodot Saeimas Juridiskajai komisijai tālākai izvērtēšanai.

Iniciatīva par publisku revīziju Saeimas budžetam parlamentā iesniegta 2018. gada novembrī, un to parakstījuši 10 975 Latvijas pilsoņi. Iniciatīvas autori iesniegumā aicinājuši veikt izmaiņas Saeimas kārtības rullī un Valsts kontroles likumā, lai parlamenta budžeta revīziju turpmāk varētu veikt Valsts kontrole (VK).

Iniciatīvas tālāku virzību Saeimā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas kopsēdē trešdien, 16.janvārī, konceptuāli atbalstīja arī Publisko izdevumu komisijas deputāti. Savukārt uz sēdi uzaicinātie VK pārstāvji akcentēja, ka gadījumā, ja Saeima iniciatīvu atbalstīs, jādomā par VK neatkarības stiprināšanu, jo pašlaik parlaments apstiprina VK budžetu, valsts kontrolieri un padomes locekļus, kā arī ziņo Saeimai par revīziju rezultātiem un savu darbu kopumā.

Lēmuma projekts, ko sagatavojusi par kolektīvo iesniegumu virzību parlamentā atbildīgā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, vēl jāskata Saeimas sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI