DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domē notiks pieredzes apmaiņas konference par daudzdzīvokļu māju atjaunošanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 17.janvārī, Rātsnamā notiks pieredzes apmaiņas konference par daudzdzīvokļu māju atjaunošanu.

Patlaban jau vairāk nekā 100 “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) māju dzīvokļu īpašnieki ir pieņēmuši lēmumu par ēkas atjaunošanu. Iesaistīšanās daudzdzīvokļu māju atjaunošanas programmā ir efektīvs risinājums, lai sakārtotu un tehniski uzlabotu savu īpašumu, paaugstinot dzīves kvalitāti un samazinot siltuma patēriņu.

Eiropas Savienības (ES) līdzfinansētā programma tiek nodrošināta līdz 2020. gadam, tāpēc pieejamo līdzekļu apjoms ir ierobežots. Tamdēļ, ja dzīvokļu īpašnieki plāno iesaistīties māju atjaunošanas programmā ar ES līdzfinansējumu, lēmums jāpieņem tuvākajā laikā, tāpēc RNP savus klientus aicina piedalīties pieredzes apmaiņas pasākumā par finansējuma piesaisti daudzdzīvokļu māju atjaunošanā.

“Mūsu uzdevums ir nodrošināt dzīvokļu īpašniekiem maksimāli plašu informāciju par pieejamajām līdzfinansēšanas programmām, par lēmumiem, kas jāpieņem, par laika grafiku, lai paspētu piesaistīt līdzfinansējumu, par atjaunošanas ieguvumiem, jo dzīvokļu īpašnieki vēl var paspēt pieņemt lēmumu par līdzdalību ēku atjaunošanas programmā. Vēlos, lai viņiem ir iespēja saņemt informāciju un pieredzē balstītu skatījumu no citiem dzīvokļu īpašniekiem, citu ES valstu pieredzi, privāto pārvaldnieku pieredzi. RNP šādu pieredzes apmaiņas konferenci organizē pirmo reizi, bet esmu pārliecināts, ka ne pēdējo,” norāda RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Tā kā dalībnieku skaits ir ierobežots, RNP aicina savlaicīgi pieteikties līdzdalībai konferencē daudzdzīvokļu māju pilnvarotās personas, māju vecākos, dzīvokļu īpašniekus.

Konferences prezentācijās un diskusijās būs iespējams uzzināt par pieejamajiem finansējuma avotiem daudzdzīvokļu māju atjaunošanai, RNP līdz šim veiktajām aktivitātēm un  sniegto atbalstu dzīvokļu īpašniekiem finansējuma piesaistes nodrošināšanai, līdz šim īstenotajiem projektiem AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” (Altum) un Rīgas pašvaldības atbalsta programmu ietvaros.

Konference notiks šā gada 17. janvārī no plkst. 12:00 līdz 16:00 Rīgas pilsētas domes Sēžu zālē Rātslaukumā 1, Rīgā. Pieredzē dalīsies Rīgā jau atjaunoto daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārstāvji, RNP māju atjaunošanas projektu vadītāji un viesi no Igaunijas, kā arī piedalīsies Ekonomikas ministrijas, ALTUM pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI