DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Berlīnē ar Baltijas valstu, Vācijas, Gruzijas un Ukrainas ministriem apspriedīs sadarbības un tirdzniecības jautājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs no 17. līdz 19. janvārim dosies darba vizītē uz Berlīni (Vācija), kur notiks ikgadējā Starptautiskā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde “Zaļā nedēļa”. Vizītes laikā zemkopības ministrs Latvijas stendā tiksies ar Latvijas pārtikas ražotājiem, kā arī ir paredzētas arī vairākas tikšanās ar citu valstu lauksaimniecības ministriem.

Berlīnē zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tiksies ar Lietuvas lauksaimniecības ministru Ģiedri Surpli (Giedrius Surplys) un Igaunijas Lauku lietu ministru Tarmo Tammu (Tarmo Tamm), lai pārrunātu Baltijas valstu tālāku saskaņotu rīcību jautājumos par ES Kopējās lauksaimniecības politikas finansējumu lauku attīstībai un taisnīgiem tiešmaksājumiem lauksaimniekiem nākamajā ES plānošanas periodā no 2021. līdz 2027. gadam.

Tāpat arī plānota tikšanās ar Vācijas federālo pārtikas un lauksaimniecības ministri Jūliju Klekneri (Julia Klöckner), Gruzijas Lauksaimniecības ministru Levanu Davitašvili (Levan Davitashvili) un Ukrainas agrās politikas un pārtikas ministru Maksimu Martiņuku (Maksym Martynyuk), lai runātu par Latvijas un minēto valstu savstarpējās tirdzniecības ar lauksaimniecības un pārtikas precēm intensificēšanu, kā arī citiem sadarbības jautājumiem.

Latvijas stends Starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē “Zaļā nedēļa” atradīsies hallē 8.2. Stendā būs pārstāvēti Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozares produkti, kā arī notiks Latvijas lauku tūrisma un seno amatu popularizēšanas pasākumi. Kā ierasts, tiks tirgotas Latvijā ražotas pārtikas preces – kvalitatīvais un dabīgais medus un tā produkti, šprotes, dzērvenes, sukādes, dabīgie sīrupi, žāvētie āboli, tējas, maize, medījumu gaļa un konservi, dažādas alus šķirnes un kvasi, svaigi cepta maize, gaļas izstrādājumi, piena produkti, konfektes “Gotiņa” citi saldumi un Skrīveru mājas saldējums.

Latvijas stendā būs pārstāvēti šādi uzņēmumi: “Brāļu alus”, “Užavas alus”, “Lāči”, “Dona”, “Rēzeknes gaļas kombināts”, “Ilgezeem”, “Aibi”, “Rīgas piensaimnieks”, “Brīvais Vilnis”, “Kurzeme GB”, “Karavela”, “Gamma-A”, “Rānda”, “IR Avots”, “Kalnu medus”, “Baltic Wild”, “Kurzemnieku ražojumi”, “55 mārītes”, “Rīta putni”, “Skrīveru pārtikas kombināts” un mājražotāji no visas Latvijas. Latvijas uzņēmumi izstādē piedalās ar Zemkopības ministrijas un Agroresursu un ekonomikas institūta atbalstu.

Starptautiskā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde “Zaļā nedēļa” Berlīnē notiek katru gadu janvārī, kur desmit dienās tiekas lauksaimniecības ministri un pasaules vadošie lauksaimniecības un pārtikas nozares pārstāvji. Izstādi apmeklē simtiem tūkstošiem Berlīnes un Vācijas iedzīvotāju, kā arī pilsētas viesi. Pērn “Zaļo nedēļu” apmeklēja vairāk nekā 400 000 apmeklētāju. Šogad izstāde notiek no 18. līdz 27. janvārim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI