DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Francija apspriedīs divpusējā rīcības plāna ieviešanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 16. janvārī Rīgā Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Solveiga Silkalna tiksies ar Francijas Eiropas lietu un ārlietu ministrijas Eiropas Savienības (ES) direkcijas direktora vietnieku Žanu Klodu Tribolē (Jean-Claude Tribolet) un Kontinentālas Eiropas direkcijas direktora vietnieku Nikolā Delakostu (Nicolas de Lacoste), lai apspriestu Latvijas un Francijas divpusējās attiecības, kā arī ES jautājumus. Puses pārrunās līdz šim paveikto Politiskās deklarācijas par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību rīcības plāna ieviešanā, kā arī turpmāk plānoto. Sarunu lokā būs arī divpusējā sadarbība, galvenokārt ekonomikā, drošībā, izglītībā un kultūrā, kā arī sadarbība ES un NATO.

14. janvārī Ž.K. Tribolē un N. Lakosts jau tikās ar Ārlietu ministrijas politisko direktoru Jāni Mažeiku, pārrunājot aktuālos ES un drošības politikas, kā arī transatlantisko attiecību jautājumus. Tāpat pārstāvji piedalās Francijas un Baltijas valstu ārpolitikas un drošības politikas seminārā par aktuālajiem starptautiskās drošības politikas un ārpolitikas jautājumiem.

Francijas delegācija Latvijā uzturas no 14. līdz 16. janvārim.

Informācijai

2018. gada 9. aprīlī Parīzē ārlietu ministrs E. Rinkēvičs un Francijas Eiropas lietu un ārlietu ministrijas Eiropas lietu ministre Natalī Luazo (Nathalie Loiseau) parakstīja Politiskās deklarācijas par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību rīcības plānu 2018.-2022. gadam.

Latvijas un Francijas rīcības plāns 2018.-2022. gadam nosaka konkrētu rīcību Latvijas un Francijas sadarbības attīstīšanai tādos nozīmīgos ES jautājumos kā Eiropas nākotne, ES ārējās attiecības, drošība un iekšlietas, iekšējais tirgus un konkurētspēja, enerģētika, klimats un transports, kā arī ekonomika un finanses. Tāpat rīcības plāns paredz attīstīt Latvijas politisko dialogu ar Franciju, daudzpusējo sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī veicināt divpusējo sadarbību tādās jomās kā aizsardzība un iekšējā drošība, valsts pārvaldes attīstība, ekonomika, enerģētika, lauksaimniecība, kā arī kultūra, izglītība un zinātne.

Politiskās deklarācijas par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību rīcības plāns 2018.-2022. gadam

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI