DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Diskutēs par publisko iepirkumu radošajiem risinājumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 17. janvārī, Rīgā notiks Iepirkumu Gada konference un Iepirkumu Gada balva 2018. Pasākumā lektori dalīsies ar veiksmīgākajiem pieredzes stāstiem un efektīvākajām metodēm radošo iepirkumu procesā, kas ir aktuāli gan pasūtītājiem, gan piegādātājiem. Konference notiks jau trešo gadu. To organizē Žurnāls “Iepirkumi” sadarbībā ar Finanšu ministriju un Iepirkumu uzraudzības biroju.

“Publiskais iepirkums ir rīks gudras un ilgtspējīgas izaugsmes panākšanai, nodrošinot mērķtiecīgu un efektīvu sabiedriskā sektora līdzekļu ieguldījumu. Nereti tieši intelektuālie iepirkumi, piemēram, juridiskie, komunikācijas jomas pakalpojumi un arhitektūras risinājumi prasa visvairāk uzmanības, oriģinālu ideju un arī drosmes. Tieši tāpēc šogad par jau ikgadējās konferences vadmotīvu diskusijām un pieredzes apmaiņai ir izvēlēts intelektuāla iepirkuma radošo risinājumu temats,” uzsver Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne.

Konferencē dalībniekus uzrunās Iepirkumu uzraudzības biroja un Uzņēmumu reģistra, kā arī komunikācijas aģentūras, pašvaldības, IT uzņēmuma, arhitektūras nozares un citi profesionāļi. Uzrunās dzirdēsim pieredzi un labo praksi uz rezultētu orientētu publisko iepirkumu norisē, šā brīža problemātiku un inovatīvākos risinājumus.

Paneļdiskusijā “Kā izvērtēt kvalitāti radošumam un profesionalitātei?” dažādu jomu eksperti diskutēs par to, kā katrā iepirkumā izpaužas radošums un profesionalitāte – gan attiecībā uz pasūtītāja vajadzību apzināšanu, tirgus izpēti un prasību noteikšanu, gan piedāvājumu sagatavošanas gaitā, gan attiecībā uz līguma izpildi un rezultātu. Paneļdiskusijas mērķis ir uzzināt pieredzes stāstus par radošu prasību noteikšanu iepirkumos un par radoša rezultāta sasniegšanu, ja tāda ir pasūtītāja vajadzība. Tāpat paneļdiskusijas laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumu, kā atrast līdzsvaru prasībās, lai profesionalitāte nodrošinātu kvalitāti.

Pasākuma laikā svinīgā ceremonijā tiks pasniegtas arī Iepirkumu Gada balvas trīs nominācijās: Gada iepirkums, Gada iepirkumu speciālists pasūtītājiem un Iepirkumu simpātija. Laureāti tiks apbalvoti ar īpaši veidotām latviešu mākslinieces Vijas Dzintares darinātām skulptūrām. Balvā simboliski attēloti divi dzirnakmeņi, kas izsaka kvalitāti – no raupjas izejvielas tiek izstrādāts kvalitatīvs produkts. Dzirnakmeņi jeb iepirkumu jomas sadarbības partneri balsta viens otru un saskaras darbībā, veidojot jaunas, radošas un ilgtermiņa attiecības. Sadaļas uz dzirnakmeņiem atbilst 12 mēnešiem, kas gada garumā pavadīti, atbildīgi veicot visas norunas un pienākumus un nonākot pie teicama rezultāta.

Pasākums norisināsies Konferenču centrā Citadele, Republikas laukumā 2A, Rīgā. 

Vairāk informācijas un pieteikšanās konferencei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI