DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
15. janvārī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sveiks Kuldīgas novada uzņēmējus un amatniekus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 18. janvārī, plkst. 16.00 svinīgā pasākumā Kuldīgas Jauniešu mājā sveiks labākos aizvadītā gada uzņēmējus un amatniekus Kuldīgas novadā.

Kuldīgas novada pašvaldības rīkotā konkursa “Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva 2018” žūrija no iedzīvotāju iesniegtajiem priekšlikumiem turpmākai dalībai konkursā izvirzīja 39 pretendentus astoņās nominācijās. Žūrijas dalībnieki apciemoja pretendentus, lai uzzinātu vairāk par viņu darbu. Papildus tika apkopota informācija par lielākajiem ziedotājiem un lielākajām ieguldītajām investīcijām novada teritorijā un apstiprināti kopskaitā septiņi pretendenti divās nominācijās “Mecenāts 2018” un “Investīcija 2018”.

 Nominācijā “Zaļā saimniecība 2018” uz apbalvojumu pretendē Ilonda Reita, bioloģiskā  vides un veselības saimniecība Rendas pagastā ZS “UPMAĻI”, bioloģiskā saimniecība Gudenieku pagastā ZS “APLOKI” un mājražotāja Ilona Kricka Krauja – bioloģiskā saimniecība “Klintis” Rendā.

Nominācijā “Ražotājs 2018” apbalvojumam izvirzīti Vārmes ZS “Garīši”, SIA “Energoparks”, kokapstrādes uzņēmums SIA “VĒVERS”, apģērbu ražošanas uzņēmums SIA “KULDĪGAS TEKSTILS” un IK “G. Matroža kokzāģētava”.

Nominācijā “Pakalpojums 2018” apbalvošanai izvirzīti ārste Dagmāra Veldruma, SIA “Modra autoskola”,  veikals “Akcents” , SIA “Līgas Vaļģes ārsta prakse” un solāriju studija “Vanella”.

Apbalvojumam nominācijā “Amatnieks 2018” apbalvojumam izvirzīti šuvēja Rita Morozova, amatniece Arita Svenča, audēji Ziedonis un Ināra Āboliņi, kuri  izveidojuši ģimenes uzņēmumu SIA “Audēju darbnīca”, Matīsa Meikes galdniecības uzņēmums SIA “Nordvalde” un frizieris Andris Bergmanis.

Nominācijā “Tūrisma uzņēmējs 2018” uz apbalvojumu pretendē Strausu ferma SIA “NORNIEKI” Snēpeles pagastā, Ēdoles pils, ”Apartamenti Kuldīgas Pilsdzirnavas”, Maras muiža Turlavas pagastā un ZS “Polīši” atpūtas bāze “Polīši” Rumbas pagastā.

Savukārt nominācijā “Debija 2018” uz balvu pretendē “Rezidence Kafe “Venta””, kafejnīca “The Marmalade”, bioloģiskās pārtikas bērniem ražotājs SIA “Lat Food LP”, SIA “Pilskrogs”, kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus Ēdoles pilī, un I. Knupkes Īvandes pagasta zemnieku saimniecība “Paegļi”.

Apbalvojumam nominācijā “Ilgtspējīgākais uzņēmums 2018” izvirzīti veikals “Pie Jura”, SIA “Dz. Ozoliņas zobārstniecības kabinets”, SIA “AMAZONE”, SIA “JK” un Rūtas Lindbergas IK “RŪTA”.

Visbeidzot, nominācijā “Mentors 2018” apbalvojumam izvirzītas V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas karjeras konsultante Guntra Krūkliņa, jauno žurnālistu skolas vadītāja, laikraksta “Kurzemnieks” žurnāliste un literārā redaktore Dina Poriņa, “Meža ABC” projekta idejas autore, organizatore un vadītāja Sigita Vaivade, uzņēmēja Baiba Mikāla, kura līdzdarbojas Kuldīgas biznesa inkubatora konsultatīvajā komisijā, un pedagoģe, bijusī “Junior Achievement Latvija” koordinatore Kuldīgā Indra Iveta Gaile.

Nominācijā “Mecenāts 2018” atzinības tiks piešķirtas trim uzņēmumiem – SIA “Saldus ceļinieks”, SIA “Rietumu nafta” un SIA “SilJa”. Savukārt nominācijā “Investīcija 2018” tiks sumināti četri pretendenti – AS “Latvijas finieris, SIA “Stiga RM”, SIA “Palleteries” un Turlavas pagasta M. Brantevica ZS “Ploces”.

Pretendentu pieteikšana konkursam norisinājās pērn rudenī. Dalībai konkursā bija  iespējams pieteikt uzņēmumus (uzņēmējus), kuru saimnieciskā darbība norit Kuldīgas novada teritorijā neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares, individuālā darba veicējus, kuri reģistrējuši un veic saimniecisko darbību Kuldīgas novadā, uzņēmumus un to struktūrvienības, kas Kuldīgas novada teritorijā veic saimniecisko darbību, bet reģistrētas citur, kā arī amatniekus, kuri ir fiziskas personas un var būt arī citu uzņēmumu darbinieki.

Pasākuma ietvaros Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis svinīgi parakstīs sadarbības memorandu. Memoranda mērķis ir stiprināt sadarbību starp uzņēmēju biedrību un reģionu, tādējādi veicinot konkurētspēju un eksportu, kā arī informācijas apriti. Tāpat paredzēts strādāt pie biznesa vides attīstības jautājumiem un risinājumiem, lai veicinātu ekonomikas attīstību. 

“Sadarbība starp uzņēmējiem un pašvaldībām ir ļoti būtiska, jo tas, cik labi bizness jūtas konkrētā vietā, bieži vien ir panākumu atslēga,” saka A. Rostovskis, piebilstot, ka pēdējos gados vietvaldes kļuvušas daudz aktīvākas, domājot par to, ka jāpiesaista uzņēmēji savai teritorijai, jo tas savukārt nozīmē darbavietas un cilvēku palikšanu konkrētajā teritorijā, “laikā, kad demogrāfijas situācija ir īpaši negatīva, būtiski veidot tādu vidi, kur cilvēks ir vērtība, radot pienesumu visam reģionam.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI