DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Azerbaidžānas delegāti Latvijā pārrunā konkurētspējas palielināšanas iespējas ne-naftas ražošanas nozarēs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) šonedēļ uzņem delegāciju no Azerbaidžānas, lai runātu par konkurētspējas palielināšanu ne-naftas ražošanas nozarēs Azerbaidžānā caur nozaru asociāciju attīstību.

Delegācijā iekļauti vairāki Azerbaidžānas Ekonomikas ministrijas nodaļu vadītāji, kuri atbildīgi par vairākām ne-naftas nozarēm, tostarp metālapstrādi, dažādu industriju u.c., kā arī būvmateriālu ražotāja, piena pārstrādātāja nozares uzņēmumu pārstāvji. Lai gan naftas nozare veido lielāko daļu Azerbaidžānas iekšzemes kopproduktu (IKP), šim sektoram trūkst stabilitātes, tādējādi sniedzot negatīvu efektu valsts ekonomikai, ja samazinās naftas cenas. Sadarbības projekta galvenais mērķis ir attīstīt konkurētspēju Azerbaidžānas Republikas ekonomikas nozīmīgākajās ražošanas nozarēs, kas nenodarbojas ar naftas ieguvi un pārstrādi, lai panāktu ne-naftas sektoru īpatsvara pieaugumu Azerbaidžānas IKP līdz pat 80%. Papildus, projekta mērķis ir stiprināt publisko un privāto dialogu starp izvēlētajām rūpniecības nozarēm.

Klātesošie tika iepazīstināti ar LTRK pieredzi politikas veidošanas procesos, kā arī eksporta veicināšanas pasākumiem. Pēc tam ar prezentācijām uzstājās arī Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Toms Grīnfelds, SIA “Sakret” valdes loceklis Juris Grīnvalds, kā arī Latvijas kokmateriālu klastera izpilddirektors Gatis Zamurs. Savukārt Ekonomikas ministrija, kas līdztekus LTRK ir projekta otrs  partneris, rīkoja darba semināru par klasteru izveidi un Latvijas rūpniecības politikas attīstību.

Lai gūtu priekšstatu par atbalsta mehānismiem uzņēmējiem, Azerbaidžānas delegāti tiksies arī ar Attīstības finanšu institūcijas Altum pārstāvjiem. Ceturtdien plānota vizīte uz Valmieru, lai iepazītu reģionālās politikas veidošanas procesus, tostarp biznesa inkubatora darbu, kā arī pārtikas nozares attīstību.

“Latvijai ir būtiski ne tikai gūt pieredzi no dažādu valstu delegācijām, bet arī dalīties ar savu pieredzi. Šis projekts, kas tiek realizēts sadarbībā ar Eiropas Savienību ir labs piemērs tam, ka mēs varam parādīt savu valsti no vislabākās puses, kā arī piedāvāt labus un darbspējīgus risinājumus arī citām valstīm,” saka LTRK Projektu daļas vadītāja Līga Sičeva, piebilstot, ka projekta īstenošanas laikā plānots ierosināt izmaiņas attiecīgos regulējumos, lai vienkāršotu administratīvos procesus, samazinātu uzņēmējdarbības birokratizāciju, kas nodarbojas ar ne-naftas ražošanu.

Projekts tiek pilnībā realizēts ar Eiropas Savienības Delegācijas Azerbaidžānā finansējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI