DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina Krišjāni Kariņu sastādīt valdību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Evija Trifanova, LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicina partiju apvienības “Jaunā Vienotība” Ministru prezidenta amata kandidātu Arturu Krišjāni Kariņu sastādīt valdību.

Tikšanās laikā Rīgas pilī pirmdien, 2019. gada 7. janvārī, K.Kariņš iepazīstināja Valsts prezidentu ar topošās valdības prioritātēm un darāmajiem darbiem, norādot, ka kā prioritāras ir izvirzītas astoņas darbības jomas – finanšu sektora sakārtošana, tiesiskums, ēnu ekonomikas apkarošana, izglītības un veselības sistēmu turpmāka pilnveidošana, OIK likvidēšana, administratīvi teritoriālā reforma un demogrāfija.

Valsts prezidents norāda, ka izvirzītās prioritātes liecina par K.Kariņa un valdības veidošanā iesaistīto politisko partiju izpratni par neatliekami veicamajiem darbiem. Valsts prezidents atzīmē, ka būtiski ir neaizmirst jau iepriekš publiski paustos solījumus turpināt stiprināt Latvijas drošību, tajā skaitā valsts budžetā paredzot arī nākamajos gados novirzīt aizsardzības jomai ne mazāk kā 2% no IKP, kā arī turpināt darbu pie Moneyval ziņojumā ieteikto rekomendāciju ieviešanas.

Tā kā partiju sarunās ir panākta vienošanās par piecu politisko partiju un parlamenta vairākuma iespējamo atbalstu K.Kariņa vadītajai valdībai, Valsts prezidents aicina politiskās partijas nekavējoties uzsākt intensīvu darbu pie valdības deklarācijas sagatavošanas.

“Sagaidāms, ka darbs pie valdības deklarācijas nebūs viegls, jo partijas saviem vēlētājiem ir devušas virkni solījumus, kuru visu īstenošanai šogad valsts budžetā visdrīzāk nebūs pietiekamu finanšu līdzekļu. Lai novērstu iespējamos riskus arī valdības stabilitātei nākotnē, jau deklarācijas tapšanas laikā politiskajām partijām ir būtiski rast kopsaucējus par secību un laika grafiku, kādā tiks īstenotas prioritātes ar lielāko ietekmi uz valsts budžetu,” atzīmē Valsts prezidents.

Tāpat tikšanās laikā K.Kariņš iepazīstināja Valsts prezidentu ar iespējamo atbildību sadalījumu valdībā, kā arī partiju nominētajiem ministru amata kandidātiem. “Uzskatu, ka šobrīd piedāvātie ārlietu un aizsardzības ministru amatu kandidāti ir zinoši un ar nepieciešamo pieredzi, lai profesionāli pildītu viņiem uzticētos amata pienākumus, ja Saeima apstiprinās valdību šādā sastāvā,” norādīja Raimonds Vējonis.

K.Kariņš informēja Valsts prezidentu, ka valdības deklarāciju plānots sagatavot divu nedēļu laikā, lai janvāra ceturtajā nedēļā Saeimā varētu notiks balsojums par uzticības izteikšanu viņa vadītajai valdībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI