DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

Iznākusi jaunā Latvijas statistikas gadagrāmata

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izdota Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) “Latvijas statistikas gadagrāmata 2018”. Ikgadējais datu krājums veidots, atlasot svarīgākos CSP datubāzē www.csb.gov.lv/lv/statistika/db pieejamos datus, kas papildināti ar efektīvām datu vizualizācijām tematisko karšu vai grafiku veidā.

Statistikas gadagrāmatas svarīgāko saturu ilustrē kartes un citi vizuālie uzskates līdzekļi. Vairākas kartes izveidotas no jauna, piemēram, pastāvīgo iedzīvotāju skaits ne tikai pilsētās, bet arī ciemos; mēneša vidējo bruto darba ienākumu mediāna; 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti u.c.

Fragments no kartes, kas attēlo pastāvīgo iedzīvotāju skaitu pilsētās un ciemos un blīvumu novados 2018. gada sākumā

Izdevumā ir 14 tematiskās sadaļas: ģeogrāfiskās ziņas; ekonomika un finanses; uzņēmējdarbība; iedzīvotāji; darba tirgus; veselības aprūpe; izglītība un kultūra; sociālie procesi; rūpniecība, būvniecība un tirdzniecība; transports un tūrisms; preču ārējā tirdzniecība; lauksaimniecība; enerģētika; zinātne, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Gadagrāmatas sagatavošanā izmantoti CSP un citu iestāžu rīcībā esošie statistikas dati, CSP veiktās aptaujas, kā arī dati no valsts reģistriem un citām informācijas sistēmām.

No janvāra vidus tā būs apskatāma un iegādājama CSP Informācijas centrā Lāčplēša ielā 1.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI